İş Bankası’nın Net Karı Düştü!

Türkiye İş Bankası’nın net karı 2017’nin ikinci çeyreklik zaman diliminde düşüş gösterdi.

İş Bankası’nın 2017 yılının ikinci çeyreklik zaman diliminde net karı, 2016 yılının aynı zaman dilimine kıyasla yüzde 5.6 oranında düşüş göstererek 1.2 milyar olarak gerçekleştiği açıklandı.

Türkiye İş Bankası tarafından konu ile alakalı olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Cuma günü akşam saatlerinde bir bilanço açıklaması yapıldı. Banka tarafından yapılan bu bilanço açıklamasında Haziran ayının sonu itibari ile kredi ve alacaklar, 2016 yılının sonuna nazaran yüzde 9.9 civarında bir yükseliş göstererek 224.6 milyar liraya ulaştığı da belirtildi.

Bankacılık Sektörünün Net Karı İse Artış Gösterdi!   

BDDK tarafından Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan bankalara ait ilk 56 aylık net kar oranları da açıklandı. Yapılan açıklamaya göre bankaların net karı bu yılın ilk 6 aylık süre zarfı içerisinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33 civarında bir artış göstererek 25 milyar 355 milyon Türk Lirası olarak gerçekleştiği belirtildi.

Aylık olarak bakıldığında ise Mayıs ayında yüzde 12 civarında düşüş görülürken, ardından yüzde 11,8 oranında artış görüldüğü, haziran ayında ise net karın 4,18 milyar Türk Lirası olduğu ifade edildi.

Kredi Hacimlerinde de Yükseliş Görüldü

Yine bu yılın Ocak – Haziran dönemi içerisinde krediler 1,92 trilyon lirayı buldu. Elde edilen bu rakam ile geçen yılın aynı dönemine kıyaslar yüzde 24 oranında artış yaşandığı görülüyor.

 Bankaların aktif toplamı ise yüzde 20,2 artış göstererek 2,47 trilyon liraya ulaştığı belirtiliyor.