Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvurusu

Türkiye’nin en büyük ve en köklü bankalarından olan Ziraat Bankası, Osmanlı zamanından bu yana halkın ve çiftçinin bireysel anlamda ekonomik kalkınmasını sağlamak amacıyla kurulmuş bir bankadır. Çeşitli ihtiyaçlar söz konusu olduğunda karşınıza çıkan banka birçok kredi fırsatını sizlere sunmaktadır.

Konut kredisi faiz oranlarında büyük bir düşüş yaşan banka bilindiği üzere %0,82’den başlayan kredi faiz oranları uygulamaktaydı.

Kampanyalı ürünler için uyguladığı konut kredisi başvurusu kapsamında birçok tüketici Ziraat Bankası’nın yolunu tuttu.

Kredi başvurusunu nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olmayanlar içinse devreye sizler için derlenen bilgiler girmektedir.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvurusu için öncelikle hangi konut kredisi ürününden faydalanmak istediğinizi seçmeniz gerekmektedir. Çalışanlara özel, emeklilere özel, kampanyalı konut kredileri, çiftçiye özel krediler, kentsel dönüşüm kredileri gibi birçok fırsat birbirini kovalamaktadır.

Krediler için Ziraat Bankası web sitesinden ürünlere göz atabilrisiniz. Kredinizi seçtikten sonra bütçenizle ilgili hesaplamalar gerçekleştirmelisiniz. İhtiyaçlarınız çıkıldığında geriye kalan para sizlerin aylık taksitlerini karşılayabiliyor mu? Eğer bütçe ayarlamanız da tamamlandıysa; Ziraat şubelerinin yolunu tutabilirsiniz.

Sizden konut kredisi başvurusu sırasında başvuru formu, nüfus cüzdanı, gelir belgesi (çalışıyorsanız), yine serbest meslek sahipleri için gelirlerini ibraz eden belgeler, diğer gelirler için yine belgelendirmeler, satın alınmak istenen konutun tapu belgesinin fotokopisi gibi belgeler talep edilebilir.

İnternet üzerinden yaptığınız kredi başvurusunda genellikle sizlerden başvuru için form doldurmanız istenir. Bankanın hizmetinden faydalanmak istediğiniz kredinin sayfasındaki Hemen Başvur Butonu ile başvuru formuna erişebilirsiniz. Yine EvinZiraatten web sayfasıyla internet üzerinden kredi başvurusu için işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvurular ATM’ler, Ziraat Mobil ve Çağrı merkezi yoluyla da gerçekleştirilebilir.