Odeabank Konut Kredisi Faiz Oranları Aylık Yüzde 0,89 Düzeyinden Başlıyor!

Odeabank, konut kredisi kapsamında müşterilerine cazip fırsatlar sunuyor. Odeabank tarafından sunulan konut kredisi uyarınca müşterilere uygulanan faiz oranı aylık yüzde 0,89 seviyesinden başlamaktadır.

Konut kredisi uyarınca müşteriler azami 120 aya kadar vadeli olarak konut kredisi kullanabilirken, bu sayede satın almak istedikleri konutun finansmanını kolayca sağlayabilmektedirler. Bankaya olan kredi borçları ise kira öder gibi her ay taksitler halinde yapılabilmektedir.

Örnek Hesaplamalar!

Odeabank konut kredisinden faydalanarak ev sahibi olmak isteyen müşterileri için aylık yüzde 0,89’dan başlayan faiz oranlarını tam 60 ay vadeye kadar uygulamaktadır. 61 ila 120 ay vadeli konut kredisi edinimlerinde ise banka tarafından sunulan faiz oranı aylık yüzde 0,95 seviyesine çıkmaktadır.

Bu konuda iki farklı faiz oranından örnek hesaplamalar yaparak konuyu somutlaştırmakta yarar var.

Müşteri, konut kredisi kapsamında 100 bin Türk Lirası krediyi bankadan kullandığında, borcunu bankaya 60 ay vadede geri ödemek istemesi durumunda aylık taksitleri 2 bin 158 Türk Lirası olacaktır. Vade sonunda müşterinin bankaya yapacağı toplam geri ödeme tutarı 129 bin 499 Türk Lirası seviyesinde gerçekleşecektir.

Müşteriden kredi tahsis ücreti olarak 500 Türk Lirası, konut rehin tesis ücreti olarak takribi 187 Türk Lirası, ekspertiz ücreti olarak takribi 528 Türk Lirası, bir yıllık hayat sigortası olarak ise bin 116 Türk Lirası meblağ tahsil edilecektir.

Odeabank konut kredisi kapsamında 100 bin Türk Lirası krediyi 120 ay vadeli olarak kullanan bir müşterinin bankaya her ay yapması gereken ödeme tutarı bin 401 Türk Lirası olacaktır. Vade sonunda bankaya yapılan toplam ödeme meblağı 168 bin 29 Türk Lirası’nı bulacaktır. İlk örnekte belirtildiği gibi kredi tahsis ücreti ve diğer masraflar burada da müşteriye yansıtılacaktır. Toplamda müşteriden tahsil edilecek masraf tutarı bin 829 lira 90 kuruş düzeyindedir.