Araç İpotekli Kredi Şartları Nelerdir?

Bankalar, ihtiyacı olan kişilere geri ödemeleri şartı ile kredi vermektedir. Bu krediler sayesinde kişiler ev ve araba sahibi olmakta hatta borçlarını ödemektedirler.

Araç İpotekli Kredi Şartları Nelerdir?

Bankaların kredi vermek için istedikleri şartlar farklılık göstermektedir. Eğer bir banka müşterilerine kredi vermiyor ise diğer bir bankadan kredi çekebilmesi mümkündür. Acil paraya ihtiyaç olması durumunda kredi başvurusunda bulunuruz. Fakat daha önce yaptığımız ödemelerin gecikmesi sebebi ile kredi notumuz oldukça düştü. Kredi notumuzun düşük çıkması durumunda üzerimize kayıtlı olan taşınır ya da taşınmaz malları ipotek ettirerek kredi çekmemiz mümkündür. Bu mallardan bir tanesi de üzerinize kayıtlı araçlardır.

Araç ipotekli kredi çekilmesi için gereken bazı şartlar bulunmaktadır. İlk olarak araç ipotekli kredi çekebilmek için aracın değerinin çekilen krediye yakın olması gerekmektedir. Aracın değeri çekilecek olan kredinin çok altında ise bu krediyi çekebilmek ne yazık ki mümkün olmayacaktır.

Ayrıca en önemli şartlardan bir tanesi de aracın kredi başvurusu yapan kişilerin üstüne olması gerektiğidir. Araç başkasının üzerine ise araç ipotek ettirilmemektedir. Bazı bankalarda bu şartlar değişiklik gösterse de genel olarak istenilen şartlar aynıdır. Düzenli bir gelir bulunmuyorsa bankalar kredi vermeyecektir. Bu sebeple kredi çekebilmek için düzenli bir gelirin olması ve bu geliri belge şeklinde bankaya sunulması gerekmektedir. Bu şartların taşınması durumunda aracı ipotek ettirerek kredi çekmek mümkün olacaktır ancak bütün bankalar bu krediyi vermemektedir. Bu sebeple kredi çekmek için ilk olarak kısa bir araştırma yapılması ve araç ipotekli kredi veren bankaların bulunması gerekmektedir.