2016 Yılının Bankası “Akbank” Seçildi!

Ülkemiz bankacılık sektörünün önde gelen aktörlerinden Akbank, pek çok yabancı kuruluş tarafından da takdir ediliyor. Akbank’tan yapılan açıklamaya göre, The Banker Dergisi tarafından düzenlenen „Yılın Bankası Ödülleri“ kapsamında Akbank, “Türkiye’de Yılın Bankası” ödülüne layık görüldü.

Bu yıl beşinci kez farklı finans kuruluşları ve yayınlarınca Türkiye’deki en iyi banka unvanını alan Akbank haklı bir gurur yaşıyor. 2016 yılı itibariyle; Global Finance, Euromoney, World Finance ve EMEA Finance yayınlarından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünü aldı. Akbank’ın başarıları bunla da kalmadı. Euromoney tarafından gerçekleştirilen “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası” seçiminde de ipi göğüsleyen Akbank, bu başarıyı ülkemiz bankacılık sektörüne tattıran ilk banka unvanını da almış oldu.

Doğru Stratejiler İzlediğimizin Kanıtı Bu Payeler

2016 yılında üst üste pek çok yayın kuruluşu tarafından ödüle layık görülmeleriyle ilgili olarak Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil; Akbank olarak son yıllarda izledikleri doğru stratejilerle piyasadaki kuvvetli konumlarını daha da pekiştirdiğini ifade etti. Ne kadar doğru stratejiler izlediklerinin kanıtı olarak finans kuruluşlarından gelen bu payelerin ispat niteliğinde olduğunu belirten Binbaşgil; bu dönemde ekonomiye sağladıkları desteği 2015 yıl sonuna kıyasla yüzde 9’u aşkın oranda büyüterek, kredilerini 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar Türk Lirası seviyesine çıkardıklarını belirtti.

Akbank’ın, güçlü sermayesi, verimliliği, tutarlı yönetim anlayışı ve aktif kalitesiyle piyasadaki en etkin özel bankalarından birisi olduğunu ifade eden Binbaşgil; kuvvetli bilançolarını kullanarak Türkiye’ye kaynak getirmeyi ve bu kaynağı da reel sektöre aktarmayı sürdüreceklerini ifade etti. Akbank’ın başarılarının uluslararası mecralarda takdir edilmesinin kendileri için gurur ve sevinç kaynağı olduğunu dile getiren Binbaşgil, bu trendi aynı şekilde sürdürmek istediklerinin altını çizdi.