İpotekli İhtiyaç Kredisi Nedir?

İpoktekli ihtiyaç kredisi nedir? İpotekli ihtiyaç kredisi artık bankaların sunduğu kredi hizmetleri arasında gözümüze bolca çarpan hizmetler arasında yeralmaktadır. Bu kredi türünün ne tür bir ihtiyaç kredisi olduğu herkesin kafasını kurcalamaktadır.

İpotekli ihtiyaç kredisi, adından da anlaşıldığı üzere ipotekle verilebilen ihtiyaç kredileridir. Bu ihtiyaç kredilerinden faydalanabilmek için genel itibariyle üzerinize kayıtlı gayrimenkuller rehin alınmaktadır. Banka tarafından uygulanan rehin işlemiyle kredi borcunuzun bankaya ödenmesi garanti altına alınmaktadır.

Verdiğiniz gayrimenkul rehniyle birlikte yüksek tutarlı ihtiyaç kredisi ürünleri sunan bankalar, sizlere faiz oranlarında da avantaj sağlayabilir. Borcunuzu ödemekte sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorsanız, uygun bir fırsat olabilir fakat eğer borcunuzu ödeme konusunda sıkıntı yaşarsanız banka evinizin satışı işlemini dahi gerçekleştirebilir.

Genel itibariyle ipotekli krediler, günümüzde birçok banka tarafından sizlere sağlanmaktadır. Özellikle özel bankalar ipotekli ihtiyaç kredisi hizmetleri için özel kampanyalar düzenleyebilmektedir. İpotekli ihtiyaç kredisi için sadece gayrimenkulü değil aracınızı da rehin gösterebilirsiniz. Aracınızı rehin göstererek kullanabileceğiniz ipotekli krediler de mevcuttur.

Bankaların sunduğu ipotekli ihtiyaç kredileri genel itibariyle 36 aylık vadele içermektedirler. Kredi faiz oranları ihtiyaç kredileriyle parelel olarak seyreden oranlarla sizleri karşılamaktadırlar.

Bu kredilerin kullanımında sizlere ipotek altına alınan konutun veya aracın belirli ekspertiz değeri karşılığında kredi verilmektedir. Bazı bankalar böyle bir politika izleyebilirken, bazı bankalar sınır koymadan da kredi verebiliyor.

Sınırlama getiren bankalar için %50’lik bir ekspertiz değeri söz konusu olabilir. Sizlerden alınan ücretler içerisine ayrıca normal ihtiyaç kredilerinden farklı olarak, ipotek tesis ücreti ve ekspertiz ücreti gibi masraflar eklenebilir.