1 Günde 2 Rekor!

Güne 4,65 Türk Lirası seviyesinden başlangıç yapan Euro, gün içerisinde iki defa rekor kırdı. Euro, ikinci rekorunu akşam saatlerinde 4,70 Türk Lirası seviyesini geçerek gerçekleştirdi.

Euro güne 4,65 Türk Lirası seviyesinden başlangıç yaptı. Gün içerisinde erken saatlerde ilk etapta 4,6961 Türk Lirası seviyesine ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesini elde eden Euro, akşam saatlerinde uluslararası piyasalar içerisinde tekrar bir yükseliş ivmesi yakalayarak 4,70 Türk Lirası seviyesinin üzerine yükseldi.

Sabah saatlerinde Euro’ya ek olarak dolar da 3,93 Türk Lirası seviyesinden başlangıç yapmış, devam eden süreçte oldukça haraketli zamanlar geçirerek 3,95 Türk Lirası seviyesine kadar yükselmeyi başarmıştı.

Türkiye saati ile 19.39 sularında 4,7055 Türk Lirası seviyesine ulaşan Euro kuru, uluslararası piyasalarda Türk Lirası’na karşı en yüksek seviye rekorunu bir günde iki defa yenilemiş oldu. Aynı saatlerde dolar kuru ise 3,9410 Türk Lirası seviyesine kadar yükseldi.

Gerekli olması halinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından gerekli tüm adımların atılabileceği yönündeki beklentilerin güçlenmesi ile birlikte dün 3,9009 Türk Lirası seviyesine kadar gerileyen dolar, bir önceki gününkü kapanışına göre 3,9207 Türk Lirası seviyesinden kapanışını vermişti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan analistler, haftanın son işlem gününde yurt içinde reel kesim güven endeksinin ve kapasite kullanım oranının, yurt dışında ise Almanya’dan gelen Ifo endekslerinin ve ABD’den gelen imalat sanayi PMI verilerinin yakından takip edildiğini ifade etti.

Analistler, Dolar için 3,90 Türk Lirası’nın önemli bir destek konumu olduğunu ifade ederken, tarihi zirve konumu olan 3,9830 Türk Lirası seviyesinin de direnç konumu olarak kendini gösterdiğini belirtti.