100 Milyar Dolar Değerindeki Vision Fund Yola Çıktı

100 milyar dolarlık değerinde dünyanın en büyük özel yatırım fonu niteliğine sahip olan Vision Fund artık yola çıktı. Vision Fund ayrıca küresel teknoloji yatırımları konusunda herkes tarafından beklenen tüm dengeleri değiştirebilecek özellikte bir fondur. Japon teknolojisinin dev isimlerinden biri olan SoftBank ve Suudi Arabistan’ın iş birliği ile oluşturulmuş olan bu fon, Japon firması olan Sharp’tan da 1 milyar dolar değerinde maddi bir destek aldı.

Bir süredir teknoloji alanlında üzerinde çalışılıyor olan 100 milyar dolar değerindeki bu Vision Fund’u, Japonya’nın en zengin isimlerinden SoftBank Group Başkanı olan Masayoshi Sun tarafından, Suudi Arabistan’ın başkenti olan Riyad’a gerçekleştireceği gezi esnasında hayata geçirilmesi bekleniyor.

Reuters’a tarafından verilen bilgilere neticesinde derlenen haberlere göre, geçtiğimiz yılın Ekim ayında kurulmuş olan, dünya çapında yeni araştırmalar gerçekleştirebilmek adına imkân sağlayacak ve 100 milyar dolar değerinde bir yatırıma erişebilmeyi amaçlayan Vision Fund dün yola çıktı. Suudi Arabistan ve SoftBank tarafından ortak bir çalışma neticesinde hayata geçirilmiş olan bu fon için, Sofbank’in 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar, Suudi Arabistan’ın ise 45 milyar dolar civarında bir yatırım yapması bekleniyor.

Bu yılın başlarında, Amerika Birleşik Devletleri’nde ki teknolojinin en önemli isimlerinden biri olan Apple, bu fon için yaklaşık olarak 1 milyar dolar civarında yatırım yapacağını duyurmuştu. Apple’ın ardında ise Japon teknoloji firması olan Sharp’ta, Vision Fund’a 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Ayrıca bu sona yatırım yapan diğer firmalar arasında Qualcomm, Oracle ve Foxconn gibi firmalarda yer alıyor.