125.000 Kişi Sigortada Paralarını Unuttu!

Bankadaki hesabını unutarak buradaki parasını almayan vatandaşlar, sigorta şirketlerindeki birikimlerini de hatırlamadı.

Duyurusu yapılan pek çok haberlere ve ilanlara rağmen bu sene içinde 27.000′ den fazla sigortalı vatandaş hayat poliçesinde biriken parasını yahut aracının hasar alacağını temin ederken, ortalama 125.000 kişi ise yine paralarını hatırlamadı.

Bankalardaki paralarını almayı unutan kişiler, son zamanlarda hayat poliçelerinde birikmiş olan paraları ile araçlarından ötürü almaları gereken hasar alacaklarını da sigorta şirketlerinde unutmaya başladılar.

Bu sebepten ötürü önceki dönemlerde gerçekleştirilen düzenleme ile sahipleri tarafından haber verilmeyerek sigorta firmalarındaki hatırlanmayan paralar Güvence Hesaplarına devredildi.

Vatandaşlar Mektup ve Telefonla Bilgilendiriliyor

Bu kapsamda sigorta firmaları, her senenin başında paralarını sigorta firmalarında unutan kişilerin listelerini açıklıyor. Sonrasında ise bu kişilere 15 haziran tarihine kadar paralarını geri almaları için telefon ile arayıp aynı zamanda mektup gönderiyorlar.

Senede Bir Kez Ödeme Yapılıyor

Fakat paralarını unutanlara yapılan tüm mektup ve telefon çağrılarına rağmen bir çoğu yine de paralarını unutmaya devam ediyor. Unutulan paralar ise Güvence Hesaplarına sigorta firmaları tarafından her sene bir kez gönderiliyor.

27 bin 984 Kişi Başvuru Yaptı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük, 2017 yılında toplamda 152 bin vatandaşın sigorta şirketlerinde paralarını unuttuğunu,  1 Şubat ile 15 Haziran dönemleri arasında 27 bin 984 vatandaşın unutulan paraları geri almak için başvuru yaptığını,  başvuruda bulunan kişilere ise toplamda 13 milyon 547 bin 807,57 Türk Lirası değerinde ödeme gerçekleştirildiğini açıkladı.

Şuanda 124 bin 935 Kişi Parasını Unuttu

30 Haziran 2017 tarihinden sonra parasını unutanlarında sayısının 124 bin 935 olduğunu, bu kişiler için toplamda 33 milyon 285 bin 632 Türk Liralık unutulan para olduğunu söyleyen Küçük, bu paraların sigorta firmaları tarafından Güvence Hesaplarına ödemelerin yapıldığını söyledi.