160 Bin Esnaf Mağdur Olabilir! Denetimler Başlamalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yılbaşı dönemi öncesinde tekel bayilerinde sahte ürünlerin satışlarının önüne geçilmesi için denetim çağırısında bulundu. Kaçakçıların yılbaşı dönemini fırsat bildiğini ifade eden Palandöken, bu dönemde piyasadaki kaçak tekel ürünlerinin oranlarının yükseldiğini ifade etti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı olarak yaptığı açıklamada Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK)’nın her sene yılbaşı döneminde ülke genelinde denetim gerçekleştirdiğini, sahte ve kaçak ürünlerin önlenmesi adına tedbirler aldığını ifade etti. TAPDK yönetim kadrosunun atamamış olması sebebiyle piyasalarda bir denetim boşluğunun baş gösterdiğini ifade eden Palandöken, denetim boşluğunun bir an önce doldurulması gerektiğini, yılbaşı dönemi öncesinde sahte tekel ürünlerinin satışının engellenmesi gerektiğini belirtti.

Kaçakçıların yılbaşı kutlamalarını fırsat olarak nitelendirdiğini, piyasalara yüklü miktarda kaçak ve sahte tekel ürünlerinin her yıl yılbaşında sürüldüğünü, TAPDK’nın yönetim kadrosundaki atamaların yapılmamış olması sebebiyle bu yıl önemli sorunların yaşanabileceğini ifade etti. Türkiye genelinde yaklaşık 160 bin esnafın tekel ürünleri satışı gerçekleştirdiğini, TAPDK’nın denetimlerini artırmasını beklediğini, vatandaşların yeni yıl alışverişlerini güvenli ve huzurlu bir şekilde yapabilmesi için kaçakçılık ile mücadelenin hız kesmeden devam etmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, hem esnafın, hem de vatandaşların mağdur olmaması için TAPDK denetimlerinin bir an önce başlaması gerektiğini belirtti.

Kaçak ve sahte tekel ürünlerinin piyasaya sürülmesi ile birlikte vergi kaybının en üst düzeye çıktığını ifade eden Palandöken, yılbaşı gibi kutlamaların yoğun olduğu dönemlerde, dükkan kapatma saatlerinin de gece yarısına kadar çekilmesinin, hem vatandaşlar, hem de esnaflar için iyi bir girişim olacağını dile getirdi.