2017 Yılı, Konut Sektöründe Yeni Rekoları Barındıracak!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 2016 yılı içerisinde Türkiye’de toplam 1 milyon 300 bin’den fazla konut satıldığını aktarırken, 2017 yılı içerisinde yeni bir rekor kırılacağını aktardı.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 2017 yılı içerisinde konut satışlarında önemli bir rekor kırılmasını beklediğini aktardı. Özellikle yabancı uyruklu vatandaşlara konut satışında yapılan kolaylaştırma ve devletin yaptığı vergi indirimleri sayesinde konut sektörüne önemli bir destek sağlandığını ifade eden Dumankaya, 2017 yılının üçüncü ve dördüncü çeyreği itibariyle Türk ekonomisine bahar havasının hakim olacağına inandığını aktardı. 2017 yılı içerisinde 1 milyon 500 bin’den fazla konut satışı gerçekleşeceğini düşündüğünü aktaran Dumankaya, rekor kırılaarak 2017 yılının kapatılacağını beklediğini aktardı.

Ekonomide yaşanacak olan hareketlenmede inşaat sektörünün lokomotif görevinde olacağını dile getiren Dumankaya, yaptığı açıklamada aynı zamanda İstanbul’un Kartal ilçesinde inşa edilecek olan DKY Sahil projesi hakkında da detaylı bilgi verdi. 10 farklı konut tipinin yer aldığı proje hakkında açıklama yapan Dumankaya, lansmana özel 7 bin 900 Türk Lirası’ndan başlayan metre kare fiyatları ile satış gerçekleşeceğini aktardı. Toplamda 138 adet dairenin yer alacağı DKY Sahil projesi, aynı zamanda Prens Adaları ve Marmara denizi manzarası ile birlikte İstanbul’da inşa edilen en dikkat çekici projelerden bir tanesi olma özelliğini taşıyacağı Dumankaya’nın yaptığı açıklamda yer alan satır başlarından.