2017’de Borsada Tek Kazandıran Takım Beşiktaş Oldu!

2017 yılı boyunca borsada yatırımcısına kazandıran tek spor klübü yüzde 2,25 oranında getiri sağlatan Beşiktaş oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketleri arasında, 2017 yılı genelinde kazandıran tek şirket Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret şirketli oldu. Yıl genelinde yüzde 2,25 oranında büyüme elde etmiş olan klüp, her ne kadar yatırımcısına kazandırıyor olsa da spor endeksinde yaşanan gerilemeyi durduramadı. 2017 yılı genelinde spor endeksi, yüzde 8,08 oranında değer kaybı yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği başarı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Beşiktaş, elde ettiği başarılar sayesinde borsadaki değerini yükseltmeyi başardı. Aralarında Trabzon Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar ve Fenerbahçe Futbol A.Ş.’nin bulunduğu diğer klüpler ise yatırımcısına önemli ölçüde değer kaybı yaşattı.

2017 yılında yatırımcısına en çok kaybettiren yüzde 22,54’lük düşüş yaşayan Trabzonspor oldu. Galatasaray’a ait hisseler yıl genelinde yüzde 15,69 oranında düşüş yaşarken, Fenerbahçe de yıl başına oranla hisse başı değerinde yüzde 12,05 oranında değer kaybettirdi.

Yılın genelinde kaybettiren takımlar, Aralık ayında ise bir toparlanma sürecine girdi. Yılın son ayında yüzde 6,80 oranında yükselen Trabzonspor hisseleri, yatırımcısına yıl genelinde en çok kaybettiren hisselere sahip olsa da, aralık ayında da en çok kazandıran şirket oldu. Son ayda en çok kazandıran ikinci şirket yüzde 4,89 ile yükselen Galatasaray, üçüncü şirket yüzde 3,31 oranında kazandıran Fenerbahçe ve son şirket de yıl genelinde en çok getiri sağlatan, aralık ayında ise yüzde 1,74’lük yükselme elde eden Beşiktaş oldu.