2017’de Kamu Hizmetlerine Zam Yok!

Ekonomide yapılan iyileştirme çalışmaları en çok vatandaşın yüzünü güldürecek gibi gözüküyor. 2017 yılı içerisinde elektrik, doğalgaz, su, köprü gibi hizmetlerin hiç birine zam yapılmayacak!

Hükümet cephesinden gerçekleştirilen ekonomik iyileştirmeler, yavaş yavaş uygulanmaya başlanıyor. Vatandaşın aylık bütçesini ilgilendiren önemli bir karar alan hükümet, 2017 yılı içerisinde elektrik, doğalgaz, su, köprü gibi hizmetlerin hiç birine zam yapılmayacağını aktardı.

Kamunun sunduğu hizmet ve ürünler için herhangi bir zam tarifesi uygulamayacağını belirten hükümet, vatandaşın yüzünü güldürdü.

16 Nisan Referandumu sonrasında ekonomik anlamda yapılacak reformlar yavaş yavaş hayata geçmeye başladı. Alınan tedbirlerden bir tanesi hükümet tarafından onaylanarak duyuruldu. Bu duyuruya göre 2017 yılı içerisinde elektrik, doğalgaz, su, yol, köprü gibi hizmetlerin hiç birine zam uygulaması yapılmayarak fiyatlar sabit tutulacak. Aynı zamanda kamu üretimi olan ürünler de 2017 yılı içerisinde sabit fiyattan sunulacakken fiyatlarda herhangi bir değişiklik olması da önlenecek. 2017 yılı içerisinde vergi artışı da gündem de değilken, ekonomik reformlar kapsamında bazı vergiler için indirimler gündeme gelecek.

2017 yılında herhangi bir vergi zammı olmayacağını belirten hükümet, bazı vergiler için indirimin gündeme geleceğini ve bazı sektörlerde uygulanan vergi indirimin de devam ettirileceğini belirtti. Vatandaşların cebine giren gelir düzeyinde artış yapmayı birinci hedef olarak edinen hükümet, aynı zamanda ikinci hedef olarak da vatandaşların cebinden çıkan harcamaları azaltmanın peşinde.