2018 Arife Günü Kartlı Ödeme Hedefi 2,3 Milyar Lira

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalması, okulların dün itibariyle yaz tatiline girmesi nedeniyle perakende sektörü temsilcileri bu sene arife gününde 2,3 milyar Türk Lirası tutarında kartlı alışveriş yapılmasını öngörüyor. Söz konusu beklenti ise rekor seviye olarak tanımlanıyor.

Beklentiler Arttı! Yüzde 25 Hedefleniyor!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, insanı insan yapan en önemli kriterlerin en başında sevgi geldiğini, bu kapsamda da vatandaşlara yılbaşı, dini bayramlar, diğer tüm özel günlerde yararlanmaları için özel fırsatların sunulduğunu söyledi. Birbirine hediye verilmesi olayının sevginin paylaşılması anlamına geldiğini söyleyen Öncel, bunun aynı zaman insan olarak vazgeçilmezlerimiz arasında yer aldığını, özel günler, bayram ve tatillerde yapılan hediyelik eşya alışverişlerinin perakende sektörüne önemli oranda katkı sağladığını, geçen sene arife gününde toplamda 1,8 milyar Türk Lirası değerinde kartlı alışveriş yapıldığını söyledi.

2018 yılı arife günü kartlı alışverişten beklentilerinin 2,3 milyar Türk Lirası olduğunu söyleyen Öncel, bunun yüzde 25 oranında artış göstermesi demek olduğunu, böyle bir sonuçla karşı karşıya kalınırsa da rekor seviyeye ulaşmış olacaklarını söyledi. BKM verilerini inceleyen Öncel, geçen seneki 4 günlük bayram sürecinde kartlarla 4,1 milyar Türk Lirası değerinde ödeme yapıldığını, bunların yüzde 21’lik kısmının marketlerle, yüzde 14’lük kısmının ise giyimle, geriye kalan yüzde 8’lik kısmının ise yemek sektörüyle yapıldığını aktardı.

Mevsimsel etkilerde ötürü son dönemlerde bayramlarla yaz tatillerinin aynı dönemlere denk geldiğini söyleyen Öncel, markaların da bu duruma dikkat ederek gerekli hazırlıklarını yaptıklarını, ilk sırada merkez, restoran ve giyim sektörleri yer almak üzere çok sayıda sektörün avantajlı ürünler sunduklarını söyledi.