2018 Türkiye İçin Yatırım Yılı Olacak!

Türkiye’de hizmet veren şirketlerin temsilcileri önümüzdeki yıl için istihdam ve yatırım faaliyetlerinin hızlanması için mesajlar yayınladı.

Türkiye 2017 yılında oldukça önemli başarılar elde etti. Her ne kadar döviz kuru ile boğuşan bir yıl olsa da, gerçekleştirilen teşvikler ve destekler ile birlikte ilk üç çeyrek de büyüme oranı olarak yüzde 7,4’ü elde eden Türkiye, dünya kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri ve temsilcileri 2018 yılında hem istihdam, hem de yatırım alanlarında önemli çalışmaların hayata geçeceğini öngörüyor. Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, 2018 için ihracat hedeflerinin 45 bin ton düzeyinde olduğunu, bu rakam ile birlikte ihracatın yüzde 50 oranında artmasını hedeflediklerini, aynı zamanda Türkiye’ye 15 milyon Euro’luk bir yatırım planı hazırladıklarını dile getirdi.

T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu ise, 2018 yılında farklı alanlarda yeni açılışlar yapacaklarını, yüzde 20 ila 25 oranında bir istihdam artışı hedeflediklerini ifade etti. Gerçekleştirdikleri yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Netlog Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, Türkiye ekonomisinin global düzeyde hak ettiği konuma ulaşması için yatırımların süreceğini, 2018 yılı içerisinde lojistik alanına, depolama alanına ve altyapıya yaklaşık 200 milyon Dolarlık bir yatırım planladıklarını, aynı zamanda 500 – 1000 kişi aralığında yeni istihdam alanı açmayı hedeflediklerini aktardı.

İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ise gelecek yıl yüzde 3,5 oranında büyüme beklendiğini hatırlatırken, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda yer alan inşaat sektörünün de ciddi bir büyüme elde edebileceğini umduklarını aktardı.