2018’de Altın Yükseliş Eğilimini Devam Ettirecek!

Tarihinin en yüksek seviyesine 2017 yılı içerisinde erişen altın, yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Ekonomistler, yaptıkları araştırmalar sonucunda altın yatırımcısının 2018’de de kazanacağını öngörüyor.

Yıl içerisinde 165,5 Türk Lirası seviyesine kadar ulaşan gram altın fiyatları, tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. 2017 yılına 130 Türk Lirası seviyesinden başlangıç yapan altın fiyatları, bölgede artan jeopolitik riskler, yükselen dolar kuru, altının ons fiyatının yaşadığı yükselme eğilimi ile birlikte ardışık günlerde rekor tazelemesi yaparak 165,5 Türk Lirası seviyesine kadar ulaşmıştı.

Yatırımcısına yaklaşık yüzde 19 oranında getiri sağlayan gram altın için 2018 yılı ön görüleri de yükselişin hakim olacağı yönünde. 2018 yılı içerisinde gram altının en çok kazandıran yatırım araçları arasında yer alacağı tahmininde bulunan ekonomistler, yıl içerisinde 181 Türk Lirası seviyesine kadar çıkışın sağlanabileceğini ifade etti.

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerginliğin halen sürmekte olduğunu ifade eden analistler, Trump’ın başkanlığının riske girme ihtimali yükseldikçe iki ülke arasındaki savaş ihtimalinin de yükseleceğini ifade ediyor. Bu durumun altın fiyatlarını da yukarı yönlü hareket ettirmesi öngörülüyor.

Altın fiyatlarının 2018 yılındaki seyri hakkında açıklamalarda bulunan Alnus Yatırım Araştırma Uzmanı Vahap Taştan, yeni rekorların 20182de kırılabileceğini, ons bazında gelinen seviyelerin ve Dolar kurunun beklenen trend hareketlerini gerçekleştirmesi halinde altın fiyatları için 2018 yılının yükseliş ağırlıklı bir yıl olacağını ifade etti. Taştan, aynı zamanda altın fiyatlarını belirleyici etkiler arasında FED tarafından alınacak faiz kararlarının da önemli olduğunu vurgularken, 2018 yılında gram altın yatırımcısının yukarı yönlü gerçekleşecek hareketler ile kazanç sağlayacağını ifade etti.