2018’de Asgari Ücret Desteği Devam Edecek!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, 2015 yılında bin Türk Lirası seviyesinde olan asgari ücretin, 2016 yılında bin 300 TL sınırına yükseltilmesi ile 100 Türk Lirası tutarındaki desteğin ortaya çıktığını, bu desteğin 2018 yılında da devam edeceğini aktardı.

TİSK Genel Sekreteri Koç, devlet tarafından iki yıldır uygulanmakta olan asgari ücret için işverenlere 100 Türk Lirası tutarındaki desteğin 2018 yılında da devam etmesi yönünde alınan karardan işverenlerin büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Hem işverenlerin, hem de işçi sendikalarının desteğin devamı konusunda taleplerini ilettiklerini ifade eden Koç, yeni asgari ücretin 29 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen görüşmelerde belirlendiğini, asgari ücret desteğinin 2018 yılında da devam etmesinin bu tarihte düzenlenen toplantıda karara bağlandığını fade etti.

Desteğin miktarı konusunda belirsizliğin mevcut olduğunu, yapılacak desteğin 100 Türk Lirası’nın altına düşmesinin bir süre gündemde olduğunu, sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda desteğin 100 Türk Lirası tutarında olarak devam etmesine karar verildiğini ifade etti.

Sunulan bu destekten işverenler olarak minnettar olduklarını dile getiren Koç, uygulanacak olan bu desteğin bütçede olmamasına rağmen dikkate alınarak yürürlüğe konulduğunu ifade etti.

Devlet tarafından verilecek olan 100 Türk Lirası tutarındaki desteğin 10 milyon çalışanı ve yaklaşık 1,5 milyon işvereni yakından ilgilendirdiğini ifade eden Koç, desteğin devam ediyor oluşunun Türkiye’de işsizlik rakamlarına da yansıyacağını belirtti.