3. Havalimanı İçin 1 Milyar Euro’luk Metro İhalesi!

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı’nın inşası hızla sürüyor. Havalimanı inşası sürerken, bir yandan da havalimanı için bağlantı yolları ve raylı sistem çalışmaları da aynı hızla devam ediyor. Bugün yapılan ihalede Gayrettepe 3.Havalimanı arasındaki metro için 1 milyar Euro’luk bedel belirlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklamaya göre; bugün gerçekleştirilen ihalede Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na gidecek raylı sistemin yapım işi verildi. İhale bedeli olarak ortaya çıkan rakam ise çok büyük. Tam 999 milyon 769 bin 962 Euro. Yani yaklaşık bir milyar Euro (3,65 milyar Türk Lirası)

200 Milyon Yolcu Taşıyacak Havalimanı İçin Gerekli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; bugün Samsun’da yaptığı açıklamalarda 3. Havalimanı ve bağlantı yollarına değindi. 3. Havalimanı inşasına paralel olarak bağlantı yollarının yapımının da hızla devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, buna raylı sistemin de dahil olduğunu vurguladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanının inşa edildiğini belirterek; 200 milyon yolcu taşıyacak havalimanının bağlantı yolları ve raylı sisteminin de bu yoğunluğu kaldıracak düzeyde olması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda çalışmaların çok yoğun şekilde devam ettiğini belirten Bakan Arslan; bir yandan devasa yatırımlar yapılırken bir yandan da bu yatırımların altyapı çalışmalarının ihmal edilmediğini ifade etti.

3. Havalimanı’nın başlı başına bir devrim niteliğinde olduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; bununla birlikte söz konusu yatırımın gereksinim duyacağı çevresel hazırlıkları da yaptıklarını söyledi. Bakan Arslan; bu kapsamda Gayrettepe ile 3. Havalimanı arasındaki raylı sistem için dahi 3,65 milyar Türk Lirası bedel harcanacak olmasının, projenin büyüklüğü hakkında gayet net bir belirteç olduğunu ifade etti.