470 Milyar KOBİ Kredisi Kullandırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun açıkladığı verilere göre bankaların KOBİ’lere kullandırmış olduğu toplamdaki nakdi kredi miktarı, nisan ayı dönemi bitimi ile birlikte senelik bazda yüzde 17,6 oranında arttığı görülmekte. Bu artış ile 467 milyar lira değerinin üzerine çıktı.

Açıklanan verilere göre 2017 Nisan ayı döneminin bitimi ile KOBİ kredileri kapsamında verilere bakıldığında en fazla artışın yaşandığı mikro ölçekli işletmelere verilen kredilerle gerçekleşti. Mikro ölçekli işletmelere kullandırılan kredi miktarı, nisan ayı dönemi bitimi ile birlikte senelik bazda ele alındığında yüzde 19,7 oranında artış yaşandığı görülmekte. Bu artış Mikro ölçekli işletmelere yaklaşık olarak 125 milyar değerinde kredi kullandırımı söz konusu oldu.

Bahsen konu zamanda toplam krediler kapsamında en çok pay alan işletmeler orta büyüklükteki işletmeler oldu. Yüzde 40,1 oranında pay alan orta büyüklükteki işletmeler kullandırım yapılan kredi miktarı nisan ayı dönemi bitimi ile birlikte senelik bazda ele alındığında yüzde 16,6 oranında artış meydana geldiğini ve bu artış ile 187,3 milyar liraya ulaştığı görülmekte. Küçük işletmelerde kullandırım yapılan kredilerde ise yine yüzde 17,2 oranında artış meydana geldi ve bu artış ile 155 milyar liranın üzerine çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı verilere göre KOBİ nakdi kredisi kullanan müşteri sayısı bu yılın nisan ayı döneminin bitimi ile birlikte senelik olarak baza alındığında yüzde 10,4 oranında artış meydana geldiği ve bu artış işe 3 milyon 93 bin 764’e ulaştığı görülmekte.