ABD’nin Ek Gümrük Vergisi 13 Ağustos’ta Uygulamaya Sokulacak!

Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti tarafından alınan Türkiye’nin çelik ve alüminyum ithalatı için ek gümrük vergisi uygulanması kararı için tarih açıklandı. ABD tarafından yapılan bu açıklamada, iki katına çıkarılan gümrük vergisinin 13 Ağustos itibari ile uygulanacağı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi ve Beyaz Saray tarafından, Türkiye’ye yönelik alınan ek gümrük vergisinin iki katına çıkarılması kararı hakkında yazılı bir açıklama yapıldı.

ABD Gümrük Vergisi Tarifesini Hafta Başında Uygulamaya Sokacak

ABD yönetimi ve Beyaz Saray’ın yapmış olduğu bu açıklama, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın imzası ile yayımlandı. Açıklamada ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye üzerinden gerçekleştirilen çelik ithalatını biraz daha az seviyelerde gerçekleştirebilmek ve yerli çelik üretimi potansiyelini üst seviyelere çıkarabilmek adına, 13 Ağustos 2018 Pazartesi gününden itibaren ithalatı gerçekleştirilen çelik için ek gümrük vergisi tarifesini yüzde 50 olarak uygulamanın gerekli olduğuna karar verdiğini ve bu şekilde uygun gördüğünü belirtti.   

Gümrük Vergisi Oranları İkiye Katlandı

Amerika Birleşik Devletleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Bakan Wilbur Ross’un yazılı açıklamalarına yer verilen bu bildiride ise, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye Cumhuriyeti üzerinden gerçekleştirilecek olan çelik ithalatında uygulanmakta olan ek gümrük vergisi tarifesini yüzde 25 iken yüzde 50 artış ile yüzde 50 oranına yükselttiği ifade edildi.

Tüm bunların yanı sıra ABD Başkanı Trump ise, geçtiğimiz haftanın son iş gününde sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye üzerinden ithalatını gerçekleştireceği söz konusu ürünler üzerindeki ek gümrük vergisi oranlarını ikiye katlayarak, ürünlere yüzde 50 ve yüzde 20 vergi uygulama kararına vardığını belirtmişti.