Akaryakıt Firmalarına 1,9 Milyon Türk Lirası Ceza!

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) 8 farklı akaryakıt şirketine başta hile olmak üzere farklı sebeplerden dolayı, toplamda 1 milyon 868 bin 896 Türk Lirası tutarında ceza verdi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 8 farklı akaryakıt şirketine verdiği cezayı bugün yayınlanan resmi gazetede duyurdu. 

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, tağşiş ve hile amacı güderek akaryakıt içerisinde katılabilecek ürünlerin firmalarda bulundurulması, LPG’den sorumlu olan müdür belgesinin ilgili makama ibraz edilmemesi, ulusal marker seviyesinin geçersiz olması ve sektör ile alakalı olana teknik standartlara aykırı bir şekilde akaryakıtların ikmal ve tağşiş edilmesi sebebiyle 8 farklı firmaya ceza kesildi.

Kesilen cezalar arasında aynı zamanda LPG’de yetkili personel belgesine sahip olmayan kişilerin çalıştırılması ve otogaz istasyonlarında LPG tüp dolumunun gerçekleştirilmesi sebebiyle akaryakıt şirketlerine toplamda 1 milyon 868 bin 896 Türk Lirası tutarında ceza kesildiği belirtildi.

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK), aynı zamanda menşeisi herhangi bir şekilde belli olmayan akaryakıt bulundurma ile alakalı, şahsi ihtiyaç fazlası bir şekilde LPG tüpü bulundurma ile alakalı, ilan edilen LPG fiyatının, standart pompa fiyatının altında olması sebebiyle de 10 farklı şirketten yazılı bir şekilde savunma talebinde bulundu.