Akbillere Yeni Özelilk! İstanbulkart ile Taksi Ödemesi Dönemi Başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehir projesi kapsamında yeni bir yenilik ile geliştirmeye devam ediyor. İTAKSi olarak adlandırılan yeni bir düzenleme ile birlikte Akbil olarak bilinin İstanbulkart, artık taksi ücreti ödenebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ağını geliştirme ve genişletme çalışmaları kapsamında İTAKSİ uygulamasını hayata geçirmeyi hedefliyor. Akıllı Ulaşım Sistemleri olarak hayata geçirilecek olan İTAKSİ uygulaması ile birlikte, hem zamandan, hem de yakıttan tasarruf edebilmeyi, güvenlik ve üst düzeyde hizmet kalitesi ile birlikte hayata geçirmek isteyen İBB, İstanbulkart’ın artık taksi ödemeleri için kullanılabilmesi üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Tamamıyla Türk mühendisler tarafından geliştirlen yeni yerli yazılımla birlikte artık İTAKSİ uygulaması hayata geçecek.

Bu uygulama ile birlikte artık Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi, İstanbul’da yer alan tüm toplu ulaşım araçlarını merkezden kontrol altında tutabilecek. Bu sayede taksilerin yönlendirilmesi, taksilerin koordinasyonun sağlanması, sürücünün ve seyehatin güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra müşteri için de en hızlı ve en konomik rotanın oluşturulması sağlanacak.

Aynı zamanda geliştirilen bu yazılım ile birlikte anlık olarak ortaya çıkan ulaşım taleplerine de hızlı çözüm üretilecek. Bu sayede, yerli olan bu yazılım ile birlikte dünya pazarında yer edinmenin ve bir marka değeri oluşturmanın temeli sağlam bir şekilde atılmış olacak.