Altın Fiyatlarında Son Durum! 27.12.2017

Altının gram fiyatı, bugüne (27.12.2017) yatay seyir ile başladı. Bunun ardından ise 157,1 Türk Lirası seviyesinden kendini dengeledi.

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışı ile kıyaslandığı zaman yüzde 0,61 oranında arttı. Bu artış ile de 157,1 Türk Lirası seviyesinden günü tamamladı.

Gram altın bugüne ise yatay seyir ile başladı. Bunun ardından ise 9.40 sonrasında ise 157,1 lira tutarından işlem gördü.

Kapalıçarşı’da Çeyrek Altın Ne Kadar?

Kapalıçarşı’da çeyrek altın bugün 258 Türk Lirasından satılıyor.

Cumhuriyet Altın Ne Kadar?

Yatay seyir izleyen altın fiyatlarından sonra Cumhuriyet Altını ise 1,052 Türk Lirasından satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dünkü yüzde 0,6 oranındaki artışı sonrasında bugün yatay seyir izliyor ve 1.282,6 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş, doların küresel piyasalar değer kaybı yaşamasının altının ons fiyatının pozitif yönde etki ettiğini, altının ons fiyatının 1,275 dolar seviyesi üzerinde işlem gördüğünü, bu nedenle de 1,295 doların gündemde olabileceğini söyledi.

Yılın son haftası olması sebebi ile veri takvimi ve işlem hacimlerinin daha zayıf olduğunu söyleyen Memiş, bu nedenle de altın fiyatlarında sert faaliyetlerin beklenmemesi gerektiğini, altının gram fiyatının dün direnç seviyesi olan 157 Türk Lirasının üzerine çıktığını, dolar kurunda da gerilemenin sürmesi halinde altının gram fiyatının satış ağırlıklı bir seyir ile devam edeceğini söyledi.