Altın Güne Rekorla Başladı, Rekorla Bitirdi!

Altın fiyatlarında yükseliş eğilimi devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmesinin devam edeceğini düşünen vatandaş hem elindeki altını satmıyor, hem de yeni altın alabilmek için bütçe ayarlayamıyor.

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş eğilimi tüm hızı ile devam ediyor. Gün içerisinde 160,9 Türk Lirası’na ulaşan altının gram fiyatı, tarihindeki en yüksek değeri görmüş oldu. Gün geneline bakıldığında ise bir önceki günün kapanışına oranla altının gram fiyatında yüzde 1,32’lik artış yaşanarak 160,8 Türk Lirası’ndan gün kapatıldı. Çeyrek altın fiyatları gün içerisinde 264 Türk Lirası’ndan satılırken, Kapalıçarşı’da satılan Cumhuriyet altının fiyatları da bin 76 Türk Lirası’na kadar ulaştı.

Asya piyasalarının genelinde sabah saatleri itibariyle pozitif bir seyir izlemekte olan altının ons fiyatı, bir önceki günün kapanışına göre yüzde 0,04 oranında değer kazancı yaşadı. Altının ons fiyatı bin 281 Dolar olurken, uzmanlar tarafından yapılan açıklamada altının ons fiyatı için bin 288 dolar seviyesinin yakın olduğunu, bin 278 seviyesinin ise destek konumu olarak belirlendiği ifade edildi.

Kapalıçarşı esnafı ise altın fiyatlarında yaşanan yükselişin hem altın satışlarına, hem de altın alımlarına önemli ölçüde yansıdığını, kuyumculara gelen vatandaşların genellikle altının güncel fiyatını sormak ve daha fazla yükselip yükselmeyeceği konusunda bilgi edinmek için geldiğini, altın satışı yapan kişilerin de ellerindeki altının satışını yaparken bırakabildikleri kadar altın bırakmaya çalıştıklarını, alım ve satım işlemlerinin neredeyse durma seviyesine geldiğini ifade etti.