Altın Rekora Doymuyor

Altının gram fiyatı, haftanın ilk gününe dolar kurundan bulduğu destek ile birlikte tüm geçmiş zamanların en yüksek seviyesinden başladı. Güne 188,6 Türk Lirası ile başlangıç yapan altının gram fiyatı, şuanda 187,61 Türk Lirası.

Altın Rekora mı Koşuyor?

Geçen haftanın son işlem gününde altının gram fiyatı döviz kurları ve altının ons fiyatından bulduğu destekle birlikte alış ağırlıklı seyir izledi. Son kapanışını ise bir öncekine kıyasla yüzde 0,9 artarak gerçekleştirmişti. Bu artışla da 186,7 Türk Lirasına tekabül ediyordu. Altının gram fiyatı bugün ise tüm geçmiş zamanların en yüksek başlangıcını yaptı ve güne 188,6 Türk Lirasından başladı. Gün ortası altının gram fiyatı 1 Türk Lirası düşmüş olsa da sürekli olarak iniş ve çıkışlar devam ediyor. Çeyrek altın fiyatı ise şuanda alış 306,96 Türk Lirası, satış ise 313, 32 Türk Lirası. Cumhuriyet altını ise şuanda alış fiyatı 1263,12 Türk Lirası, satış fiyatı 1276,00 Türk Lirası.

Altının Ons Fiyatı Düşebilir

Küresel piyasalarda her geçen gün değer kazanan doların da etkisiyle birlikte satış ağırlıklı seyir izleyen altının ons fiyatı önceki kapanışına göre düşüşte. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AA Finans Analisti İslam Memiş, dolar varlıklarında görülen güçlü duruşların altının ons fiyatı üzerinde baskı oluşturduğunu, altının gram fiyatında ise artış yaşanmasına sebep olduğunu, ABD’nin Çin’e karşı ticaret savaşını beklemeye aldığını, bunun küresel risk endişelerini zayıflatacağını, bunun sonucunda da altının ons fiyatında düşüş yaşanabileceği beklentisini getirdiğini söyledi.