Altın Tahviline Ev Kadınları Yoğun İlgi Gösterdi

Hükümet, yakın dönem içerisinde ‘yastık altı’ olarak tabir edilen, evde biriktirilen altınların ekonomiye kazandırılması adına altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası uygulamasını devreye soktu. 4 haftada tam 2.5 ton altın ekonomiye kazandırıldı!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığı tarafından düzenlenen altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının güncel durumu hakkında bilgi paylaştı. İlk ihraç döneminin büyük bir başarı ile sonuçlandığını ifade eden Şimşek, 4 haftalık süreç içerisinde 12 bin 800 vatandaş tarafından 370 milyon Türk Lirası değerinde olan 2,5 ton ağırlığında altını Ziraat Bankası’na teslim ettiğini ifade etti.

2 Ekim tarihinde başlayan, toplamda 4 farklı etap halinde uygulamaya koyulan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası sürecinde 27 Ekim, ilk etabın son günüydü. Vatandaşa yönelik olarak yapılan ilk ihraç olduğunun altını çizen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, farkındalık çalışması konusunun talep üzerinde etkili olduğunu, yatırımcıların konuya dair farkındalıklarının artması ile birlikte hem talep sayısının, hem de talep miktarının önemli bir artış yaşadığını belirtti.

Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 2 bin 462 kilogram ağırlığındaki yastık altı altının ekonomiye kazandırılmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Şimşek, gelen taleplerin büyük bir kısmının altına dayalı kira sertifikasına olduğunu, katılım yapan bireyler arasında cinsiyet dağılımına bakıldığında ise kadınların lider durumda olduğunu ifade etti.