Altına Dayalı Kira Sertifikasına Yarım Tonluk Altın!

Vatandaşın ‚yastık altı‘ olarak tabir ettiği, evde veya kasalarda saklanan altınlar için düğmeye basan hükümet, Ziraat Bankası’nın şubeleri vasıtası ile altına dayalı kira sertifikası ve altın tahvili projesini hayata geçirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara yastık altı olarak biriktirdikleri altınları ekonomiye kazandırabilmek adına çağrıda bulunulmuş, hazırlanan sistem sayesinde hem vatandaşların birikimlerinin değerleneceği, hem de ülke ekonomisine önemli düzeyde bir destek sağlanacağı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu çağrı sonrasında Ziraat Bankası’nın Türkiye genelindeki 330 şubesine, 10 günlük talep süresi boyunca tam 3.000 vatandaş tarafından başvuru yapıldı. Yapılan bu başvurunun ilk etabında, süre boyunca 3.000 vatandaştan yarım tonluk, yani 500 kilogramlık altın ekonomiye kazandırılmış oldu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ilk tahminlere göre vatandaşların yaptığı yoğun katılım sayesinde yaklaşık 100 milyon Dolar tutarında bir altın stokunun elde edildiğini, halen daha sisteme katılmamış büyük ölçekli bir altın stokunun bulunduğunu bildirdi.

Şimşek, yaptığı açıklamada halen daha 2.200 ton ağırlığındaki bir altının vatandaşın yastık altında olduğunu, bu büyüklükteki bir desteğin de yaklaşık olarak 300 milyar Türk Lirası’na tekabül edeceğini ifade etti.

Faiz konusunda hassasiyet gösteren vatandaşların altın tahvili yerine altına dayalı kira sertifikası aldığını belirten Başbakn Yardımcısı Şimşek, ek getirilerin Ziraat Bankası’nda vatandaş adına açılan hesaplara otomatik olarak aktarıldığını ifade etti.