Altının Gram Fiyatı Rekora Koşuyor!

Altının gram fiyatı 9 Haziran 2017’den bugüne en yüksek seviyesine yükseldi.

ABD ile Kuzey Kore yönetimlerinin yapmış oldukları sert açıklamalardan sonra altının gram fiyatı bir hayli artış gösterdi. Şuan piyasada 145 Türk Lirasından satışa çıkıyor.

Dün bir önceki güne göre yüzde 0,3 oranında artış ile günü kapatan altının gram fiyatı 143,2 Türk Lirasından piyasada satışa sunuluyordu. Ancak bugünkü verilere bakıldığı zaman bu rakamın 145,3 Türk Lirasına kadar çıktığı görülmekte.

Altının Gram Fiyatı Yine Yükseldi!

Gram altın fiyatı bugün saat 15.40 itibariyle bir önceki günkü kapanışına göre yüzde 1,3 oranında artış gösterdi. Şuanda 145,2 Türk Lirasından işlem gören altının gramı, yüksek seviyelerdeki yerini koruyor ve daha da artıyor. Aynı saatlerde Kapalıçarşı’daki durumlara bakıldığında ise çeyrek altın 239 Türk Lirasından, Cumhuriyet altını ise 975 Türk Lirasından satışa çıktı.

Altının Ons Fiyatı da Zirveyi Gördü!

Altının ons fiyatı da 14 Hazirandan bugüne kadar yine en yüksek seviyesini bugün gördü. Altının ons fiyatı da yüzde 1 oranında artış göstererek 1.274,3 dolardan piyasada satışa sunuluyor.

Konuyla ilgili değerlendirme bulunan Analistler, dün yaşanan ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginliğin altın fiyatlarının yükselmesine sebep olduğunu, taraflardan gelen sert açıklamalardan dolayı da altın fiyatlarının artmaya devam ettiğini, teknik açıdan bakıldığında ise kısa dönemli olarak direnç seviyelerinde kırılmaların yaşandığını söylediler.

ABD ile Kuzey Kore’den gelecek haberlerin doğrultusunda altın fiyatlarına yön verileceğini belirten Analistler, altının ons fiyatında 1.275 dolar direncinin üzerinde bir kapanış olması halinde alımların daha da zorlaşacağını söylediler.