Amazon Türkiye’ye Düşük Komisyonla Merhaba Diyecek!

Dünya’nın en büyük e-ticaret şirketleri arasında yer alan Amazon, Mart ayının sonunda görkemli bir lansman düzenleyerek Türkiye pazarına giriş yapacak.

Amazon, Türkiye pazarına yüzde 10 gibi, rakiplerinin çok altında bir komisyon oranı ile merhaba diyecek. Amerikalı e-ticaret devi olan Amazon, toptancı ve satıcılara önemli bir kolaylık sağlayarak merhaba diyecek. Piyasadaki rakiplerinin çok altında bir komisyon oranıyla Türkiye pazarına merhaba demeye hazırlanan Amazon, Türkiye’deki test satışları için Mart ayının sonunu işaret ediyor.

Türkiye pazarında hizmet veren e-ticaret firmalarının ortalamasının altında bir komisyon oranı ile sektöre giriş yapmayı planlayan Amazon, hem e-ticaret sektörü için, hem de perakende ticaret sektörü için önemli yenilikler getirecek. Amazon’un Türkiye’ye girmesi sonrasında sektörlerdeki pay dağılımlarının da önemli ölçüde hareketlenmesi öngörülüyor.

Türkiye’nin en köklü e-ticaret şirketlerinden olan GittiGidiyor’un eBay tarafından satın alınması sonrasında Amazon Europe Core Sari’ye bağlı olarak açılan Amazon Turkey Services, Türkiye’de hizmet veren toptancı ve satıcılar ile irtibat kurmaya başlamış, Türkiye için hem komisyon oranları, hem de satış kapasitesi olan ürün yelpazeleri arasında bir Pazar araştırması gerçekleştirmişti.

Büyük tedarikçilerle bir araya gelerek beklentileri dinleyen Amazon, sektör ortalaması olan yüzde 15 komisyonun açılış itibariyle yüzde 10’a düşürülmesi bekleniyor.

Yeni giriş yaptığı ülkelerde, hazır e-Ticaret platformlarından satın almayı tercihe den Amazon, Türkiye’de ise sıfırdan başlayarak, kendi adıyla hizmet verecek. Amazon.Com.Tr domaini üzerinden hizmet vermesi beklenen şirketin, Mart ayı sonunda düzenlenecek büyük bir lansman sonrasında test satışları için ilk startını verecek.

Türkiye’de e-Ticaret şirketlerindeki en büyük sorunlardna bir tanesi kargo şirketleri ile yaşanan problemler olurken, Amazon bu konuda da Shipping with Amazon adıyla kendi kargo şirketini kurmaya hazırlanıyor. Daha düşük maliyetler eşliğinde kargo taşımacılığını yapacak olan Amazon, rakip kargo şirketlerine de önemli bir darbe vurmayı hedefliyor. Şirketin ilk aşamada sadece Amazon alışverişlerine hizmet vermesi beklenirken, devam eden süreçte kargo şirketinin diğer kargo firmaları gibi tüm alanlarda hizmet vermesi hedefleniyor.