Amerika’dan Konut Alan Türk Sayısında Artış Var!

Nova Group Holding Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Güler, Anadolu Ajansına ABD’de ev sahibi olan Türkler hakkında açıklamalar yaptı.

ABD’deki konut fiyatlarının ortalama olarak 50 bin dolar ile 100 bin arasındaki değiştiğini söyleyen Müjdat Güler, Türk öğrencilere oradan konut almalarını tavsiye ediyor. 48 ayda toplamda 50 bin dolar değerinde kira bedeli ödendiğini, satın alınan konutun değerinin ise 48 ay sonra 100 bin dolar ile 200 bin dolar arasında bir değere kadar çıkacağını söyleyen Müjdat Güler, yaptıkları yatırımı ülkemize getirdiklerinde paranın sermayeye dönüşeceğini, eğer ABD’de yaşamaya devam edilirse de tüm hayatına destek olacağını söyledi.

2016 yılında Türklerin Amerika’dan ortalama olarak 25 bin konut satın aldıklarını, 2017’deki ise bu rakamların 35 ile 40 bin arasına kadar çıkacağını söyleyen Müjdat Güler, Amerika’dan ülkemizi ziyaret eden ABD’li sayısının 2016 yılında 600 bin ile 800 bin arasında olduğunu ve bunlardan 269 Amerikalı vatandaşa konut satışlarının gerçekleştiğini söyleyen Müjdat Güler, Amerika’da bir yılda ortalama olarak 5 milyon 700 bin konut satışının olduğunu, yabancılara olan konut satışlarının ise Kanada, Brezilya ve Çin’e gerçekleştiğini söyledi.

ABD’den konut almanın Türkiye’den konut almaya göre  daha fazla getirinin olduğunu söyleyen Güler, öğrencilerin, iş adamlarının yurt dışından konut satın almasına da destek çıkılması gerektiğini belirtti.

 ABD’li gayrimenkul şirketi Heafey Group’un Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, ülkelerinde Türk yatırımcılarında artış meydana geldiğini, Güney Amerikalı yatırımcılarının da giderek azaldığını söyledi.