Ankara Ticaret Odası Üyelerine 1 Milyar Lira Destek Verecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimleri için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ile girdiği yarıştan zaferle ayrılan ve sonuçların kesinleşmesinin ardından dün itibari ile görevi devralan Gürsel Baran, koltuğuna oturur oturmaz ilk müjdesini açıkladı: “ATO üyelerine 1 Milyar Türk Lirası destek verilecek.”

Zorlu bir seçim sürecinin ardından Ankara Ticaret Odası Başkanlığı’nı kazanan Gürsel Baran yaptığı açıklamada; küresel çapta ekonomik olarak çalkantılı bir dönemden geçildiğini ve bu dönemin atlatılması için ATO üyelerine 1 milyar Türk Lirası tutarında destek sağlanacağını ifade etti.

Memur Kenti Değil Sanayi Kenti!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın on yıllardır “Memur şehri” olarak anıldığını ancak artık bu durumun değiştiğini ifade etti. Ankara’nın tamamında 11 organize sanayi bölgesinin faaliyette olduğunu ifade eden Başkan Baran; böyle bir kente memur şehri demenin uygun olmayacağını ve ticaret ve üretim kenti olduklarını belirtti. Türkiye’de İstanbul’un ardından Ankara’nın üretim ve sanayide önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Baran; ihracat rakamlarının her sene katlanarak büyüdüğünü bu nedenle Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yapılan uçuş sayılarının artması ve uçuşların çeşitlenmesi gerektiğini belirtti.

Ankara’dan birkaç saatlik uçuş mesafesinde pek çok ülkeye ve dolayısıyla da ciddi bir pazara erişebileceklerini ifade eden Başkan Baran; Ankara’nın devletimizin başkenti ve yönetildiği il konumunda olmasına rağmen pek çok uçuşta İstanbul aktarması yapılmasının gerektiğini ve bu durumun acilen değişmesinin elzem olduğunu ifade etti. İstanbul aktarmalı uçuşların hem zaman hem de maliyet kaybına neden olduğunu belirten Gürsel Baran bu durumun acilen ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek, özellikle jeopolitik olarak “yakın” konumda olan ülkelere direkt uçuşların başlaması gerektiğini vurguladı.