Araç Muayenesinde Ödemeler Kredi Kartıyla Da Yapılabilecek!

CHP’nin Niğde Milletvekili olan Ömer Fethi Gürer tarafından iletilen araç muayene ücretlerinin ödemelerinin kredi kartı ile yapılması talebine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan olumlu yanıt geldi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, araç muayene işlemlerinde ödenen ücretlerin kredi kartlarıyla yapılması talebini içeren önergesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan olumlu yanıt geldi. Bakan Arslan, gelen önerge sonrasında araç muayene ücreti ödemelerinin kredi kartlarıyla da yapılabilmesi için Maliye Bakanlığı, işletici firmalar ve bankalar ile birlikte bir çalışmaya başlangıç yaptıklarını ifade etti.

Araç muayene ücretleri için yapılan düzenleme, CHP Milletvekili Gürer tarafından geldi. Gürer, peşin ve nakit olarak yapılan muayene ödemelerinin vatandaşları kimi durumlarda sıkıntıya soktuğunu, bu ödemelerin kredi kartlarıyla yapılması, taksitli bir şekilde ödenebilmesi için bir çalışmanın olup olmadığına ek olarak ücretlerin nakit olarak tahsil edilmesinin sebebinin ne olduğunu ve Türkiye’de kaç adet araç muayene istasyonunun olduğunu içeren bir soru önergesi sundu.

Soru önergesine cevap olarak Bakan Arslan, alınan ödemelerden Hazine paylarının bir sonraki ayın yedinci gününe kadar Maliye Bakanlığı’na teslim edilmesi gerektiğini, kredi kartı ile yapılan tahsilatlarda ise bankaların 40 günlük ödeme yapması, komisyon alması sebebi ile nakit ödemelerin kabul edildiğini, ödemelerin kredi kartlarıyla yapılabilmesi için işletmeci firmalar, bankalar ve Maliye Bakanlığı düzeyinde bir çalışmanın başlatıldığını ifade etti.