Artık Yerli Otomobil Hayal Değil!

Dünyanın her yerinde birçok iş insanının ve ünlünün ulaşım araçlarını eşsiz bir hale getiren, özel tasarım ve teknoloji ile harmanlayan DizaynVip’in Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkıç, yerli otomobil hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında yerli otomobilin bir hayal olarak görülmemesi gerektiğini, aksine Türkiye için bir gerçeklik olduğunu, öncelikler arasına alındığını ve üretimine başlanması aşamasında da umutlu olduğunu dile getirdi. 35 farklı ülkeye hizmet verdiklerini dile getiren Malkoç, otomobil dönüşümü aşamasında yapay zekayı da kullanmaya başladıklarını belirtti.

Yerli otomobil konusunun çok uzun zamandır Türkiye gündeminde olan önemli bir konu olduğunun altını çizen Malkoç, bu projenin halen geç kalınmış bir proje olduğunu, birçok şirketin otomobil üretimi konusunda önemli başarı elde ettiğini, dünya genelinde yapıldığı gibi millileştirme noktasında önemli aşamaların geçilmesi gerektiğini, yerli otomobil üretimi için en önemli önceliğin projenin arkasında devletin olması olduğunu, ikinci aşamada da önemli bir bütçenin ayrılması ve sağlam bir ekibin kurulması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin otomobili projesi için oluşturulan 5’li yapının çok güçlü olduğunu, bu yapı sayesinde bütçe sıkıntısının da tamamen ortadan kaldırılmış olduğunu aktaran Malkoç, projenin dikey olarak değil, yatay olarak organize edilmesinin sıradaki aşama olduğunu belirtirken, elde edilen başarılar ile birlikte yerli otomobil noktasında bir partner olarak görülmesi halinde çalışmalara katılmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Yerli otomobil konusunun Türkiye’de hayal olarak görülmemesi gerektiğini, Türkiye’nin önceliğinde olmadığını, artık önceliğine geldiğini, bugün yapılan çalışmaların da üretim aşamasına geçiş için oldukça önemli olduğunu vurguladı.