Asgari Ödeme Nedir? Asgari Ödeme Yapılınca Faiz İşler Mi?

Beyaz eşya ödemeleri, evin kirası ya da yeni aldığınız evin aylık ödemeleri, çocukların eğitim masrafları, temel ihtiyaç derken insanlar bu kadar masrafı karşılayamaz oldu.

Masrafların ödemesi için başvurulan ilk yöntem genelde kredi kartı ile ödeme yapma işlemi oluyor. Hatta kredi kartı ile ödeme yaparken bazen işler kontrol dışına çıkıp, insanlar kredi kartı borcunu ödeyemez duruma geliyor. Bizde bu yazımızda kredi kartı borcumu ödeyemiyorum, kredi kartımın asgarisini ödesem ne olur diye soran vatandaşlarımıza kredi kartı borcunun asgarisi ödendiğinde nasıl bir süreç işlediği konusunda bilgi vereceğiz.

Asgari ödeme nedir? Asgari ödeme sahip olduğunuz kredi kartının aylık taksit ödemelerindeki belirlenen kriterlerin minimal edilmesi ile oluşturulan bir ödeme şeklidir. Kredi kartı başvurusu yaptınız ve artık kullanmaya başladınız diyelim. Kredi kartını kullanmaya başladığınız andan itibaren aylık periyotlarda ödediğiniz asgari ödeme tutarı yüzde 40’tan az olamaz.

Kredi kartı asgari ödeme tutarı her banka oranları her banka, alınan kredi miktarı ve uzatılan vade süresine göre değişkenlik göstermektedir. Pek çok vatandaşlar, eğitim, alışveriş, beyaz eşya, kira, satıl alınan ev için ödeme ve benzeri gibi pek çok nakit ihtiyacından dolayı bankalardan kredi çekiyor.

Kredi kartı bir çok durumda bizler için kolaylıklar sağlamaktadır. Kredi kartı sahipleri aslında aylık ödemelerini düzenli bir şekilde yaptıklarında güzel bir fırsata dönüşmektedir. Bu yüzden kredi kartınızın en kötü döneminde bile asgari ödemesini aksatmadan gerçekleştirmeniz gerekmektedir.