Avrasya Tüneli Konut Fiyatlarının Artmasını Sağladı!

Yapımı ayrı, ismi ayrı tartışmalara sahne olan Avrasya Tüneli nihayet bugün hizmete açılıyor. Uzun uğraşlar ve yoğun bir çalışma programının ardından tamamlanan Avrasya Tüneli, İstanbul ulaşımına büyük bir rahatlama getirecek. Ulaşımı rahatlatması beklenen tünel, deniz tabanına giriş ve çıkış noktalarında konut fiyatlarında zamlanmaya neden oldu.

İki yakayı denizin altından bağlayacak tünel, bir buçuk saatlik mesafeyi yaklaşık 15 dakikaya indirecek. Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştiren Avrasya Tüneli’nin her iki yakadaki giriş ve çıkış bölgelerindeki konut fiyatları ortalama 3’te 1 oranında zamlandı.

İstanbul’un En Güvenli Yerlerinden Biri Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla bugün hizmete açılacak olan Avrasya Tüneli’nin deprem ve tsunamiden etkilenmeyeceği, hatta acil durumlarda sığınak olarak dahi kullanılabileceği belirtiliyor. Son teknoloji kullanılarak inşa edilen tünelin şehrin en güvenilir yerlerinden biri olacağı vurgulanıyor.

Projenin Avrupa ve Asya yakası ayağında yer üstüne çıkış noktalarında konut fiyatları ise özellikle son 1 yıllık zaman diliminde tavan yaptı. Konut fiyatlarında Anadolu yakasında; Merdivenköy, Koşuyolu ve Acıbadem’de özellikle yüksek oranda artışlar gözlemlendi. Bahse konu yerlerde artış oranları yüzde 40’ları buldu.

Son bir yıldaki konut fiyatlarındaki artış miktarı Acıbadem ve Koşuyolu’nda yüzde 40, Hasanpaşa’da yüzde 20, Ünalan’da yüzde 35, Merdivenköy’de yüzde 40, Yedikule’de yüzde 35 ve Zeytinburnu’nda ise yüzde 30 seviyelerinde gerçekleşti.

Avrasya Tüneli’nin kullanılırlığının artması ile konut fiyatlarının daha da yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle Avrupa yakasında konut fiyatlarında artışın henüz tam yansımadığına dikkat çeken emlak uzmanları, kısa vadede Avrupa yakasında da konut fiyatlarında artışların gerçekleşmesini beklediklerini ifade ediyorlar.