Bakan Ağbal Açıkladı! Vurguna Son!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hem evlerde hem de sanayilerde kullanılmakta olan LPG’nin, otogaza nazaran daha az bir ÖTV’si olması sebebiyle bir takım kişiler tarafından LPG’nin tüpgaz olarak satın alınıp, daha sonrasında ise otogaz olarak satıldığını ve söz konusu bu durum ise vergi kaybı yaşanmasına neden olduğunu açıkladı.

Bu durumun önüne geçilebilmek için hem LPG’nin hem de otogazın vergisini eşit hale getirdiklerini belirten Naci Ağbal, bahsi geçen düzenlemenin evlerde ve sanayilerde kullanılan gazın fiyatına yansımaması için de tüpgazda mevcut olan KDV oranını yüzde 18’den 8’e kadar indirmiş olduklarını ifade etti. Böylelikle bu düzenleme ve tedbirler sayesinde hem fiyatlarda bir artış yaşanmayacağını hem de vergi kaybı ortadan kaldırılacağını da açıklamalarına ekledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal basın mensuplarına yapmış olduğu bir açıklamasında Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanmış olan akaryakıt sektörünü ilgilendirmesinin yanı sıra ihracatçıları da alakadar eden çok önemli 2 adet Bakanlar Kurulu kararlarından bahsetti.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararlardan biri ile LPG’de görülen ÖTV kaybını engellenirken bir taraftan halkın maliyetinin artırılmadığına diğer taraftan ise ihracatçılara destek verildiğine dikkat çeken Maliye Bakanı, hiçbir konuda vergi kaçakçılığına tahammül edemediklerini, dolayısıyla hem bunun önüne geçerken hem de vatandaşa ve sanayiciye destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Öte yandan Bakanlar Kurulu tarafından alınan diğer karar ile de hem teşvikler hem de mevzuat eliyle ihracatçılara destek verdiklerini belirten Naci Ağbal, daha öncesinde sınır kapılarında tırlar için 900 litre ÖTV’siz alınan akaryakıtlar hakkında düzenleme yapılarak sınırları genişlettiklerini açıkladı.