Bakan Ağbal Ekonomiyi Değerlendirdi: Dalgalanmalar Bertaraf Edilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye ekonomisi ve TL’nin döviz kurlarının karşısındaki akıbeti hakkında sakinleştirici açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, dalgalanmaların kısa bir zaman zarfında yatışacağını ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün Uşak’taki programı kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. Basın mensupları ile bir araya geldiği vakitte Türkiye ekonomisi, döviz kurları ve uluslararası piyasaların Suriye’yle alakalı gelişmelere olan tepkisini değerlendiren Bakan Ağbal, dalgalanmaların geçici olduğunu, çok hızlı bir şekilde tüm dalgalanmaların bertaraf edileceğini, endişe edilmesine gerek olmadığını, ilgili kararların ve tedbirlerin alındığını belirtti.

Suriye odaklı yaşanan gelişmelerin küresel piyasalar için odak noktası olduğunu belirten Bakan Ağbal, bu olayların hem döviz fiyatlarını, hem de petrol fiyatlarını etkilediğini, eş zamanlı olarak ekonomik olarak  gelişmiş durumda olan ülkelerin Merkez Bankaları tarafından alınan faiz kararlarının da hayata geçmesi ile birlikte dalgalanmaların boyut atladığını ifade etti. Yaşanan bu dalgalanmaların, bir bakımdan uluslararası piyasalarda cereyan eden olayların Türkiye ekonomisine yansıması olduğunu, bu dalgalanmaların kalıcı bir etkiye sahip olmadığını belirten Bakan Ağbal, Türkiye ekonomisinin parametrelerinin oldukça güçlü olduğunu, 2018 yılının ilk çeyrek dönemi itibariyle ekonominin reel tarafındaki olumlu seyrin devam etmekte olduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisi ile bağımsız olan parametrelerin, Türkiye ekonomisi üzerinden kullanılarak spekülasyon oluşturma konusunda bir alışkanlık olduğunu vurgulayan Bakan Ağbal, geride kalan 16 yıllık zaman diliminde önemli bir gelişmenin elde edildiğini, Türkiye’nin uluslararası kuruluşlar tarafından hem orta, hem de uzun vadede bölgenin en büyük büyüme potansiyeline sahip ülke olduğunu teyit ettiğini, dalgalanmaların kısa zamanda yatışacağını, etkilerin bertaraf edileceğini, gerekli tedbirlerin ve kararların alınmış olduğunu belirtti.