Bakan Albayrak Merakla Beklenen Ekonomik Yaklaşımı Açıkladı!

Konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, söz konusu bu açıklamalarında yeni hazırlanan “Ekonomik Yaklaşım”ın 4 adet saç ayağının varlığından, fakat bunun 3 + 1 olarak adlandırıldığından bahsetti. Üstelik bu yeni yapının sürdürülebilir ve katılımcı olacağını da ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istişare toplantıları dahilinde hazırlanan “Yeni Ekonomi Yaklaşımı” ile alakalı ayrıntıları açıkladı. Gerçekleştirilen istiare toplantılarında iş dünyasının önemli temsilcilerine de yer verildi.

Konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni kurgulanan bu ekonomik yaklaşımın 4 adet saç ayağına sahip olduğunu, fakat bunu 3 + 1 olarak adlandırdıklarını ifade ederek, kurgulanan bu yapının sürdürülebilir ve katılımcı olacağını da belirtti.

Sağlam Adımların Atılması İçin Yeni Bir Süreç Başlatıldı

Dolmabahçe Bürosu’nda gerçekleştirilen bu toplantıya yönelik Bakan Albayrak tarafından yapılan açıklamalarda ayrıca, Türkiye’de bundan böyle yeni bir Türkiye yolculuğuna çıkıldığını ve bu yolculukta sağlam adımlar atılabilmesi adına yeni bir sürece start verildiğini aktardı. Türkiye’nin ciddi anlamda son 16 yıldır devir atladığını dile getiren Bakan Albayrak, bugün gerçekleştirilen bu istişare toplantılarının, yeni bir dönem olarak nitelendirilen yeni sistemin genel kapsamlarının belirleneceğini belirtti. Ekonomi politikalarının hazırlığı esnasında ne gibi bir vizyon izleneceğini, her adımın ince bir şekilde yerleştirilerek aksiyon alınacağını da dile getirdi.

Kurgulanan bu yeni ekonomik yaklaşımın en kritik adımlarından birinin kararlı bir yaklaşım olduğunu ifade eden Bakan Berat Albayrak, değişimin hedeflendiği somut zeminin göz önüne çıkarılacağını, yol haritasının sağlam olduğu kadar temellerin sağlam olacağını açıklamalarına ekledi.