Bakan Değerlendirdi: 2018 Ekonomi Göstergeleri Olumlu!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün düzenlenen Türkiye 14. Vergi Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal’ın gündeminde Türkiye’de uygulanan faiz oranları vardı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen 14. Türkiye Vergi Kongresi’nde konuşma yaptı. Kongrenin açılışını gerçekleştirip, ilk konuşmayı yapan Bakan Ağbal, Türkiye’de 2018 yılının ilk çeyrek döneminde hayata geçen verilere dair göstergeleri ve büyüme rakamları hakkında değerlendirmede bulundu.

Konferans çıkışında basın mensupları ile bir araya gelerek, sorulara yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV Kanunu’nda yapılan değişikliklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını, onay sonrasında da Resmi Gazete’de yayımlandığını ifade etti. KDV Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile birlikte özellikle işletmelerin üzerine ağır bir yük olarak binen birçok uygulamaya son verildiğini, küçük işletmelere, esnaflara ve sanatkârlara yönelik olarak KDV uygulamaları için birçok kolaylığın hayata geçirildiğini, KDV uygulamasının oldukça basitleştirildiğini, esnafların devam eden süreçte KDV beyan ettikleri ayda vergilendirme yapmak yerine, sonraki iki ay içerisinde de ödemelerini yapabileceğini, bu düzenleme sayesinde Türkiye’de yatırım ortamının iyileşeceğini ve istihdamla ihracat alanlarında da bir teşvik unsuru oluşacağını belirtti.

Yapılan düzenlemeler sayesinde ihracat gerçekleştiren firmaların KDV iadelerini alma süreçlerinin de hızlandırılacağını belirten Bakan Ağbal, KDV tutarının da önemli ölçüde artacağını, birçok sektörün bu düzenlemeler sayesinde önemli bir ivmelenme elde edeceğini, bu sektörler arasında kat karşılığı yapılan inşaat işlerinin, ikinci el otomotiv satışlarının, ikinci el gayrimenkul satışlarının yer aldığını belirtti.

Açıklamalarında Türkiye’nin sahip olduğu ekonomik göstergeleri de değerlendiren Bakan Ağbal, 2018 yılı başı itibariyle hem yatırım, hem üretim, hem de ihracat aşamalarında birçok önemli göstergenin ortaya çıktığını, 2017 yılında hükümet tarafından alınan kararlar ve sunulan destekler sayesinde yüzde 7,4 oranında bir büyümenin elde edildiğini, 2018 yılı için de büyüme oranının yüzde 5,5 olarak ön görüldüğünü belirtti.