Bakan Faruk Özlü 2017 Yılında Ülkemizin Yatırım İçin Doğru Tercih Olduğunu Vurguladı!

Bankan Faruk Özlü Türkiye’nin yatırım yapmak için çok uygun olduğunu, üretmek ve ürettiğinden para kazanmak için ciddi potansiyel taşıdığını söyledi. 2016 yılı kasım ayı sanayi üretim endeksini değerlendiren Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, „Türkiye yatırım yapmak için doğru tercihtir.“ dedi.

2016 Kasım ayı verilerine göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi endeksi, 2015 yılı kasım ayına göre yüzde 2,7 civarında artış göstermiştir. Takvim etkisinden arındırılmamış sanayi üretimi endeksi ise yüzde 4,6 seviyelerinde yükselmiştir. 2016 Kasım ayı mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, 2016 Ekim ayı verilerine göre yüzde 3,7 seviyelerinde artış göstermiştir. Söz konusu veriler hakkında açıklamalarda bulunan Faruk Özlü, „ekim ayında sanayi üretimine başlayan yükseliş, kasım ayında da beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşti.“ diye söyledi.

2017’den Umutluyuz!

2016 yılının 3. periyodunda ülkenin geçirdiği sıkıntılı süreç ve komşu ülkelerdeki sorunlardan etkilenme sebebi ile birçok sektörde yatırım ve tüketimin ertelendiğini ve bir süre durduğunu belirten Bakan Özlü, 4. çeyreğe geçildiğinde, ekim ve kasım aylarında üretim, yatırım ve tüketimde ilerlemeye devam edildiğini dile getirdi.

2017 yılında Türkiye’nin ihracatının artacağını belirten Bakan Faruk Özlü, Rusya ve diğer komşu ülkelerde yaşanan olumlu gelişmeler çerçevesinde petrol üreten ülkelerin gelirinin artması ile Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatında artış olacağını ve bununda sanayi üretimine olumlu yansıyacağını dile getirdi. Özlü, iç talepte de kısmi bir iyileşme görüldüğünü söyleyerek, 2016 yılında birçok yapısal reform yapıldığını ve gerçekleştirilen bu yapısal reformların olumlu etkisinin 2017 yılında görüleceğini belirtti.

Bakan Özlü bunlara ek olarak, güncellenen teşvik sisteminin yatırımcıya fırsatlar sunacağını, BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) ve Türkiye Varlık Fonu kapsamlarında yapılan revizelerin tasarrufu artırıp, artan tasarrufun yeni alanlarda kullanılmasına fırsat yaratacağını sözlerine ekledi.