Bakan Müjdeyi Verdi: Doğalgaz İndirimi Kapıda!

Yedinci Uluslarası Doğalgaz Kongre ve Fuarı’nda konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yakın dönemde doğalgaz için bir indirimin olacağı müjdesini verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı’nda müjde verdi. Yakın dönemde doğalgazın ucuzlaması için çalışmalar yaptığını, şehirlerde hem hane halkı için, hem de sanayi için daha ucuz doğalgaz kullanımının yakın zamanda devreye gireceğini ifade etti.

İGDAŞ’ın ev sahipliği ile Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Bakan Albayrak, 20 ülkeden katılım sağlayan 5.000’den fazla sektör temsilcisine seslendi. Doğalgaz piyasalarının sürdürülebilir bir hale getirilmesi, geliştirilmesi ve Türkiye’nin hem orta vade, hem de uzun vade için bir doğalgaz ticaret merkezi halinde dönüşmesiyle alakalı yeni projeksiyonların değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılan kongrede Bakan Albayrak vatandaşı yakından ilgilendiren bir müjde verdi.

Türkiye’nin bölgenin anahtar ülkesi olduğunu ifade eden Albayrak, günlük siyasi tartışmalar ve geçici siyasi endişelere bakılmadan değerlendirilebilecek kadar önemli bir konumda olunduğunu, Enerji üretimi, dağıtımı ve paylaşımı alanında Türkiye’nin kurduğu ve kurması gereken birçok ittifaklığın olduğunu, Türkiye’nin devreye girmesi ile birlikte ülkelerin yıllardır çözümsüzlük hedefli yürüttükleri politikaları değiştirerek anlaşmaya vardığını ifade eden Albayrak, bölgede artık enerji kaynaklarının çatışma kaynağı olarak değil, istikrar kaynağı olarak görüldüğünü belirtti.

Türkiye’nin kapısından savaşın eksik olmadığını belirten Bakan Albayrak, Türkiye’nin A, B değil Z senaryosuna kadar sahip olması gerektiğini, en kötü güne hazır olması gerektiğini aktardı. Albayrak 2018 yılının sonuna kadar 81 ilin tamamına doğalgazın ulaştırılması gerektiğini, bu konuda yoğun bir çalışma olduğunu, sadece 3 ilin 2018 yılına sarktığını, doğalgazın yakın dönemde daha da ucuzlayacağını ifade etti.