Bakan Zeybekci Özel Sektöre Seslendi: Koalisyonsuz Dönem Geliyor, Seçimleri Kafanıza Takmayın!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gün içerisinde özel sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Türk Eximbank ve İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun düzenlediği İhracatçı ve Yatırımcı Zirvesi’ne katılım Bakan Zeybekci, özel sektöre seçimden etkilenmeme mesajı verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Eximbank’ın ve İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun ortak olarak İzmir’de bir otelde düzenlediği İhracatçı ve Yatırımcı Zirvesi’ne katılım sağladı. Zirvede yaptığı konuşmada seçim süreci gündemine alan Bakan Zeybekci, en önemli unsurun Türkiye’nin yoluna devam edeceği olduğunu belirtirken, özel sektör için seçimleri dikkate almadan yollarına devam etme çağrısında bulundu.

Hükümet olarak verilen destekler ve teşvikler sayesinde Türkiye’nin sahip olduğu fiili kapasitenin sonuna kadar dayandığını vurgulayan Bakan Zeybekci, yeni yatırımları ve kapasite artırımlarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti. 2018 yılında tüm desteklerin de hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Bakan Zeybekci, gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye’deki hareketliliğin devam edeceğini, büyüme oranlarının hep aynı seviyelerde seyredeceğini belirtti.

Seçimler sonrasında sistemin de değişeceğini belirten Bakan Zeybekci, koalisyonsuz bir döneme kapı aralanması sebebiyle hem reel ekonominin, hem de özel sektörün seçim sürecini kafasına takmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin tüm organlarıyla ihracat ve üretim için seferber olduğunu belirten Bakan Zeybekci, bu birlik ve destek ortamının devam edeceğini belirtti.

Konuşmasında “taşı sıksa suyunu çıkarır” deyimine atıfta bulunan Bakan Zeybekci, bu kelime grubunun güç göstergesi olduğunu, ekonominin, yatırımın, üretimin, büyümenin bu güce bağlı olduğunu, elde edilen performansın büyümeye, üretime, istihdama ve ekonomiye çevrilememesi halinde ise kayıp yaşanacağını belirtti.