Bakanlıktan Yatırımlar İçin Devlet Teşviki Üzerine Kritik Açıklama!

Ekonomi Bakanlığı tarafından, daha az gelişim gösteren bölgelere yönelik gerçekleştirilen entegrasyon ile alakalı yatırımların bundan sonra daha fazla destek oran ve sürelerinden faydalanılarak daha çabuk bir şekilde hayata geçirilebileceği belirtildi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, daha az gelişim gösteren bölgelere yönelik gerçekleştirilen entegrasyon ile alakalı yatırımların bundan böyle daha çok destek oran ve sürelerinden faydalanılarak daha çabuk bir şekilde hayata geçirileceği ifade edildi. 

Ekonomi Bakanlığı Yatırımlara Yönelik Yazılı Açıklama Yaptı

Ekonomi Bakanlığından, Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yer alan, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı’na yönelik yazılı bir açıklama yapıldı.

Söz konusu olan bu açıklamada, gerek Türkiye’de, gerekse tüm dünya üzerinde gerçekleşen ekonomik gelişmeler, kamu ve özel sektörün paydaşlarına ait görüş ve istekleriyle uygulamada meydana gelen aksamaların giderilmesi ve yatırım teşvik sisteminin yapısındaki dinamikliğin devam ettirilebilmesi adına yaklaşık olarak 6 senedir uygulamada olan yatırım teşvik sisteminde gerekli görülen değişikliklerin gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Yatırımlar Daha Hızlı Bir Şekilde Hayata Geçirilecek

Bu çerçevede gerçekleştirilen değişikliğin Resmi Gazete’de yerini alarak yürürlüğe girmiş olduğuna dikkat çekilen Ekonomi Bakanlığının söz konusu bu açıklamasında, gerçekleştirilen düzenleme ile beraber bölgesel olarak kapsama dahil olan entegrasyon yatırımlarını meydana getiren yatırımlara, farklı bir teşvik belgesi hazırlanması şartıyla yer aldığı bölgenin desteklerinden yararlanma olanağının sağlanacağı belirtildi. Böylelikle daha az gelişim gösteren bölgede gerçekleştirilen entegrasyona konu olan yatırımların daha fazla destek oran ve sürelerinden faydalanarak daha çabuk bir şekilde hayata geçirilebileceğini ve ülkenin ekonomisine sağlanacağı yönünde değerlendirmeler de yapıldı.