Balık Avı Sezonuna Son 2 Gün!

Sektör temsilcileri 15 Nisan günü biten ve 1 Eylül 2017 Cuma günü başlayacak olan balık avı sezonu kapsamında açıklamalarda bulundu.

Balık avı sezonu ile ilgili açıklamalar yapan İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği (İSTBİRLİK) Başkanı Erdoğan Kartal, 2017 sezonuna tüm balıkçıların hazırlıklarını bitirdiğini, 1 Eylül’de balık tutmaya başlanacağını söyledi.

Kurban Bayramı tatilinin balık avı sezonuna denk gelmesi ile birlikte balıkçıların avlanmalarını 5 Eylül Salı gününe erteleyebileceklerini söyleyen Erdoğan Kartal, hatta bazı balıkçılarında bu kapsamda kararlar aldıklarını söyledi.

Temmuz döneminde yeni balık avı sezonuna ilişkin yapılan çalışmaların sonuçlarının çok iyi olduğunu söyleyen Erdoğan Kartal, yeni sezon için umutlu olduklarını, fakat aradan geçen süre zarfında bir takım olumsuzlukların yaşandığını söyledi.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda 2017 sezonunda hem Marmara’da hem de Karadeniz’deki hamsi avının sıkıntılı olacağı tahminlerini yürüttüklerini söyleyen Kartal, hamsi veriminin azalacağını öngördüklerini, ancak mevsim koşullarına göre bunların değişebileceğini ifade etti.

Palamut avı ve verimi incelendiği zaman 2016 yılının rekor seviyelerde olduğunu, palamuttan yana çok bereketli bir sezon geçirildiğini hatırlatan Kartal, yeni sezonda da palamut veriminin güzel olacağını beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan İstanbul Su Ürünleri Hali Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı İrfan Mazlum, şuanda hava koşullarının istenilen gibi olmadığını ve bu nedenle de balık fiyatlarının fazla olduğunu, perakendede fiyatların çok fazla olduğunu ifade etti.

Kilosu 15 TL ile 20 TL arasında değişen fiyatlarda satılan Sardalya’nın şuanda 250 TL’den satıldığını, balık fiyatlarının yeni sezonun gelmesi ile birlikte düşeceğini söyleyen Mazlum,  balıklarda şanda mevcut durumdaki fiyatların baza alınmasının çok yanlış olduğunu, sezonun açılması ile birlikte fiyatlarda yüzde 60 oranında indirim olabileceğini belirtti.