Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Barışın Sürdürülebilirliği Ekonomik Refahın Sürdürülebilirliğini Doğrudan Etkiler!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, barış ortamı ile ekonomik refahın doğrudan birbiri ile ilintili olduğunu vurguladı. Türkiye’de yaşanan terör olaylarının ekonomik gelişimin önüne set çektiğinin altını çizen Şimşek, çevresel faktörlerden de en çok etkilenen ülke konumunda olduğumuzu söyledi.

Suriye’de son 6 yıldır yaşanan iç karışıklık ve iç savaş ortamından en çok etkilenen ülke konumunda olduğumuzu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Irak’ın da yıllardır barış ortamını temin edemediğini ve iki komşu ülkedeki olayların doğrudan ülkemizi negatif yönde etkilediğini aktardı.

Küresel Gelirin 5’te 1’i Terörün Maliyetine Gidiyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör ve terör unsurları ile mücadele etmenin maliyetli bir iş olduğunu vurgulayarak, geçtiğimiz yıl küresel ölçekte elde edilen gelirin yüzde 20’sinin terörle mücadele etme maliyeti olarak harcandığını ve bu rakamın devasa olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ülkemizin de terör belasından nasibini yıllardır almakta olduğunun altını çizdi. On yıllardır PKK belası ile mücadele edildiğini ve bu mücadeleye milyarlarca dolar kaynak ayrıldığını belirten Mehmet Şimşek, 15 temmuz hain darbe girişimi ile birlikte bir yara daha aldığımızı söyledi. Şimşek, PKK ile birlikte FETÖ ile de mücadele etmek durumunda olan ülkemizin kaynaklarının, terörizm olmasa yatırımlara kullanılacağını ve bunun da refah seviyesini doğrudan yukarı çekeceğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; PKK, DEAŞ ve FETÖ’nün ülkemiz için büyük olumsuzluklar arz ettiğini belirterek, sadece bu yıl ki büyümenin dahi yüzde 1’ini bu örgütler yüzünden heba ettiğimizi söyledi. Özellikle ülkemizin turizm gelirlerinin söz konusu örgütler yüzünden anormal derecede azaldığını ve bu nedenle yüzde 4’ün üzerinde gerçekleşmesini bekledikleri büyüme rakamlarının yakalanamayacağını aktardı. Şimşek; söz konusu örgütlerin bu yıl ki büyüme rakamının bir puan aşağıda gerçekleşecek olmasının doğrudan müsebbipleri olduklarına vurgu yaptı.