Başbakan Yıldırım: Türk Ekonomisinde Eski Zamanlardaki Kırılganlık Yok

Torbalı Belediyesi ve Torbalı Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen „Güçlü Ekonomi, Güçlü İzmir, Güçlü Türkiye Toplantısı„na katılım gösteren Başbakan Binali Yıldırım, yeni açılan İZBAN hattını kullanarak, 22 dakikalık kısa bir sürede Selçuk’tan Torbalı’ya ulaştıklarını söyledi.

İş dünyasının temsilcileri ile beraber bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, 94 sene önce ilk İzmir İktisat Kongresi’nden bir araya gelen siyası ve iktisadi bağımsızlığın ancak beraber bulunduklarını gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetin kurucu kadrolarını saygı ve rahmet ile andığını ifade etti.

O zamanlarda rejimin adının bile konulmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, savaş içinde, yokluk içinde, yıkım içinde bir milletin dimdik ayağa kalkabilmesinin ve refahın artırılmasının bugünlerde örnek olarak gösterilebileceğine dikkat çekti.

Ekonomik ve siyasi hamlelere bugün, kurucu büyüklerin ileri görüşlülüğü ile beraber çok yönlü bir bakış ve ortak akla verdiği önemin yol gösterdiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, Türkiye’ye baktığımız zaman dünyada en hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu, aynı zamanda da en dinamik bir nüfusu barındırdığını söyledi. O günlerden şuana gelindiği zaman ihracat merkezli bir büyüme, büyük projeler ve çalışmalar, araştırmalar ve bunun sonucunda geliştirme ağırlı yatırımların ekonominin birer parçaları olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, geride kalan 15 sene içerisinde siyasi iktidar ile uygulanan politikaların aracılığı ile ülke ekonominin eski dönemlerdeki kırılganlığını bıraktığını söyledi.

Türkiye’den 56 farklı ülkeye 3 saat gibi kısa bir sürede gitmenin şuanda mümkün olduğunu anımsatan  Başbakan Yıldırım, orta ve uzun vadeli planlarının var olduğunu, önümüzde 15 sene içindeki Türkiye’nin bu planlara göre şekil aldığını, yine önümüzde 10 içinde de sadece ulaştırma alt yapısına 100 milyar dolar değerinde yatırım yapılacağını söyledi.