Beklenen Açıklama Geldi: Türkiye’nin Kredi Notu BB+

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye’nin beklediği kredi değerlendirme açıklamasını yaptı. Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunun BB+ seviyesinde olduğunu teyit etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye’nin sahip olduğu kredi notunun BB+ seviyesinde olarak teyit edildiğini, not görünümün de durağan olduğunu ifade etti. Teyit etme niyetiyle gerçekleştirilen yapılan bu açıklamada, Türkiye’nin yabancı para cinsinden olan kredi notunun BB+ seviyesinde olduğu ifade edildi.

Fitch Ratings tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada Türkiye’nin kredi notunun belirlenmesi aşamasında sahip olunan yüksek enflasyonun, dış finansmana bağlılıktan kaynaklanan hassaslıkların ve makroekonomik volatilite ile birlikte olan düşük kamu borcunun, mali istikrarın ve güçlü büyüme performansının yarattığı denge sayesinde olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin 2017 yılının sonunda elde edilecek olan büyüme oranının yüzde 6,8 oranında gerçekleşmesinin tahmin edildiğini ifade eden Fitch Ratings, Türkiye’nin geride kalan 5 yıllık süreçte elde ettiği büyüme oranının yüzde 5,6 seviyesinde olduğunu, diğer ülkelerin sahip oldukları ortalamanın ise yüzde 3,5 seviyesinde olduğunu, teşviklerin, turizm sektöründe yaşanan toparlanmanın ve ticari ortak olan ülkelerdeki sağlam bir şekilde elde edilen büyümenin Türkiye ekonomisine önemli destek sağladığını ifade etti.

Türkiye ekonomisi için 2019 yılında beklenen büyüme ise yüzde 4,7 olarak tahmin edilirken, yapılan açıklamada Türkiye’nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının 2017 sonunda yüzde 28,4 oranında olduğu ve cari açığın da bir önceki yıla göre yüzde 5,3 düzeyinde gerçekleşeceğinin tahmin edildiği bilgisine yer verildi.