Beklenen Oldu! Artık Sigorta Acenteleri de Artık KOBİ Statüsünde!

Geçtiğimiz ay Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile birlikte Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ‚in sunduğu avantajlı kredi olanaklarından faydalanmak üzere sigorta acenteleri ve sigorta aracılar da KOBİ statüsüne geçirildi. 

Yaşanan bu gelişme, sigorta sektöründe büyük br mutluluk ile karşılandı. KOSGEB tarafından zaman zaman düzenlenen sektörel hibe destekleri ve tüm KOBİ‚leri kapsayan sıfır faizli kredi avantajlarından faydalanamayan sigorta acenteleri, kararın resmi gazetede yer alması ile birlikte artık tüm bu avantajlardan faydalanabilecekler.

Aynı zamanda KOSGEB’in sunduğu sicil affı programından da faydalanabilecek olan sigorta acenteleri ve sigorta aracıları, KOBİ kapsamına girerek, bir çok destekten faydalanmalarının önü açılmış oldu.

Bugün, Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte sigorta acenteleri ve sigorta aracıları „KOSGEB Tarafındna Verilecek Hizmetler ve Desteklerden Yararlanabilecek Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler“ kategorisindeki yerini almış oldu. Bu gelişme ile birlikte artık tüm sigorta acenteleri ve sigorta aracıları gerekli şartları sağlamaları halinde KOSGEB tarafından sunulan destek programlarından faydalanabilecekler.

Yaşanan bu gelişme sektörel anlamda da önemi bir ivmelenmenin kapılarını aralamış oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürel Baran, bahsi geçen bu düzenleme ile birlikte sigorta acentelerinin yaklaşık 20 yıldır kurdukları hayalin gerçek olduğunu belirtirken, konu ile yakından ilgilenerek süreci hızlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye teşekkürlerini iletti.

Türkiye genelinde 16 bin’den fazla sigorta acentesi ve aracı bulunuyor.