Benzine İndirim, LPG’ye Zam!

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanma tüm hızıyla devam ediyor. Birkaç gün önce benzin fiyatlarına yapılan indirim ile vatandaşın içi bir nebze olsun rahatlarken, şimdi de LPG’ye zam yapıldı.

Bu gece itibariyle geçerli olmak üzere LPG’ye 5 kuruşluk zam yapıldı. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası tarafından yapılan açıklamaya, PLG zammının yarın içerisinde beklendiği, zammın 5 kuruş civarında olmasının tahmin edildiği ifade edilirken, haberi duyan LPG’li araç sahipleri soluğu akaryakıt istasyonlarında aldı.

23 Kasım 2017 tarihi itibariyle uygulanacak olan 5 kuruş tutarındaki zam, gece 00.00 saati itibariyle uygulanacak. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası tarafında yapılan açıklama sonrasında LPG fiyatlarında 22 Kasım’ı 23 Kasım’a bağlayan gece itibariyle LPG’de tam 5 kuruşluk zam uygulaması yapılacak.

LPG’ye en son zam Kasım ayının ilk günlerinde 7 kuruş olmak üzere yapılmıştı. 5 Kuruşluk zammın hayata geçmesi sonrasında İstanbul’da ortalama LPG fiyatları litresi 3,45 Türk Lirası üzerinden satışa sunulmuş olacak.

TÜİK verilerine göz atıldığında 2017 yılı Eylül ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı otomobil sayısı 11 milyon 846 bin 85 adete ulaşırken, bu araçların yüzde 38,6’lık kısmı LPG kullanıyor. Dizel otomobillerin toplam otomobiller arasında aldığı pay yüzde 34,9 olarak kayıtlara geçerken, yüzde 26,1’lik bölüm de araçlarında benzin kullanmaya devam ediyor. Bu istatistikler doğrultusunda uygulanacak olan LPG zammı tam 4 milyon 500 binden fazla araç sahibini ilgilendiriyor!