Beyaz Eşya 2017’de Büyüyecek

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı Ergün Güler, beyaz eşya sektörünün 2017 yılı içerisinde yüzde 7,2 oranında büyümesini beklediklerini açıklarken, şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen satışlarda çift haneli büyüme yaşanacağını belirtti.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler, 2017 yılı içerisinde beyaz eşya sektörünün yüzde 7,2 oranında bir büyüme beklediklerini açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Güler, beyaz eşya sektörünün 2017 yılı içerisinde yüzde 7,2 oranında büyüyeceğini, ihracatta ise yüzde 8,3 oranında büyüme olacağı öngördüklerini açıkladı. Beyaz eşya sektörünün iç piyasa içerisinde ve ihracatta toplamda 24 milyon adet satışa ulaşarak 2016 yılını tamamladığını söyledi. 2016 yılında yaşanılan sorunlar arasında en büyük sorunlardan bir tanesinin iç pazar içerisindeki daralma olduğunu aktaran Güler, TÜİK verilerine göre sanayi üretim endeksi 2016 yılında faiş bir düşüş ile yüzde 5,6 oranında dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı Tüketici Güven Endeksi’nin 63,4 oranında olduğunu belirten Güler, son 3 yılın en düşük değerlerinden bir tanesi olduğunu da sözlerine ekledi. Şubat ayı içerisinde olan büyümenin iki haneli oranında olmasını beklediklerini aktaran Güler, Nisan ayında yaşanacak ÖTV indiriminin bitmesi ile birlikte düşüş yaşanması konusunda endişe duyduklarını aktardı.

Şubat ayı içerisinde klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcı, bulaşık yıkama makinesi gibi bir çok beyaz eşyanın ve küçük ev aletlerinin uygulandığı ÖTV indirimi, 30 Nisan 2017 tarihine kadar kaldırılarak, beyaz eşya sektörüne indirim uygulandı.